Bady Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam. Nie dawno kupiłem do swojego drugiego roweru kierownice tzw baranek, tylko że są na niej pozostałości po kleju z owijek. Ale i niestety jest sporo rysek. Kierownica nie jest typowo chromowa jest jak by pokryta jakimś kolorem który dodaje jej wyglądu. A wygląda ona tak http://s1.tufotki.pl/2013/07/11/Jgc2I-esTlom.jpg?v=2 Zastanawiam się jak można pozbyć się kleju i rysek by jej nie uszkodzić
tobo Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Nawiń nową owijkę. Chyba że resztki są bardzo grube a nowe owijka bardzo cienka. Skoro kierownica jest metalowa to nie możesz jej "uszkodzić" (przez co ja rozumiem naruszenie struktury w sposób niebezpieczny).
Bady Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Napisano 5 Sierpnia 2013 W przyszłości chce z tego roweru zrobić ostre i nie chce owjek na całej długości, myślałem na razie żeby same gripy nasunąć, a jak wezmę się za robienie ostrego to może to zmienię . Więc chce się pozbyć całkowicie kleju
Piehursson Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 do usunięcia kleju spróbuj użyć benzyny ekstrakcyjnej
Klosiu Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Rozpuszczalnik do farb, benzyna itp. Ogólnie każdy rozpuszczalnik zadziała.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.