seb2k6 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 W Hope chyba właśnie stosuje się odpowiednie adaptery i nie trzeba nic rozwiercać ale mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 W Hope chyba właśnie stosuje się odpowiednie adaptery i nie trzeba nic rozwiercać ale mogę się mylić Ano można - generalnie chodzi bardziej o to, że dopłacanie 20 euro za dwie tuleje z aluminium to lekka przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Waga 90g, kola beda na obreczach ZTR Arch EX, proponuja mi szprychy CN Aero 424 oraz piaste przednia Novatec XD711 czarna qr15, czy te sprychy beda sie dobrze spisywaly przy mojej wadze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 tak, a jesli np dt350 wymaga doplaty ok 50zl, to warto wziac ja od razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 chetnie bym bral calosc na DT, ale podobno DT nie robi przednich piast pod sztywna os X12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 pierwsze słyszę żeby przednie osie były pod X12.15, 20, ale 12? 12 jest w tylnych piastach, 12/142 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 faktycznie nakrecilem, mialo byc piasta przod na 6 srub qr15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 http://www.dt4you.pl/dbis-sa15-h350adixr32sa4675s-p-1500.html wyjątek potwierdzający regułę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 na ogólnym nikt nie napisał stąd pytanie jaką taśmę stosujecie do swoich crestów 21 czy 25mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 tylko i wylacznie 21mm, 25mm nie wchodzi wbrew temu, co twierdzi producent i dystrybutor...raz dalem sie wkrecic, gdy nie bylo na stanie 21mm i musialem docinac - nic przyjemnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Dziękuje Zaoszczedzi mi to trochę czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 myślę że jak się komuś nie spieszy z nowymi kółkami to warto poczekać na http://superstar.tibolts.co.uk/product_info.php?products_id=803&osCsid=8pm4hv11398uonpelruv4ktv14 bo na http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/s?q=wtb+kom+i-23+tcs+29%27%27+rim+2013 to się chyba nie doczekamy, co tydzień oddala się termin dostępności Obręcze w Superstarze już są i można mieć gotowe koła na DT350. Jest też solidny zestaw Superstar Tesla/Pacenti, w tym na szerokich DL31, za 270ł. A piasty FunWorks, to jak większość niezłych "czy ktoś zna tę markę?", albo Novatec, albo Chin Huar, robione dla niemieckiego megasprzedawcy Actionsports. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiekKaczyski Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 To ja się podłączę do poszukiwań coby nie otwierać nowego wątku- chciałbym jakoś na wiosnę/wczesnym latem wymienić kółka na coś porządniejszego niż to, co Scott pakuje fabrycznie. Kapcie (raczej na razie zostaną) to RoRo 2.10, docelowo pewnie Geax Saguaro. Waga (moja ) to, w zależności od wahań białkowo-tłuszczowych max 90 kg. Zależy mi na wytrzymałości kosztem wagi, z ewentualną perspektywą ubezdętkowienia Najchętniej na Prestę. Piasty w zasadzie oczywiste - DT 350, szprychy też - DT Comp 2.0/1.8/2.0 (chyba, że lepiej brać niecieniowane). Mam rozkminę odnośnie obręczy pomiędzy DT XM 490, Mavic TN719 lub WTB i23. W zasadzie skłaniam się ku tej pierwszej opcji (bo ma oczka na nyple i otwór na Prestę właśnie) ale nie mogę się zdecydować W zasadzie cenowo tez większych różnic nie ma żeby miało to służyć za kryterium wyboru. Aha - fajnie jakby te wszystkie "festyniarskie" logo były naklejone żeby dało się je bezproblemowo usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 skoro sklaniasz sie ku systemowi bez detek nie myslales o obreczach ZTR Arch EX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 @, dt to zdecydowanie najgorsza opcja z tych 3, co nie znaczy, ze zla - wez i23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Obręcze w Superstarze już są i można mieć gotowe koła na DT350. Jest też solidny zestaw Superstar Tesla/Pacenti, w tym na szerokich DL31, za 270ł. A piasty FunWorks, to jak większość niezłych "czy ktoś zna tę markę?", albo Novatec, albo Chin Huar, robione dla niemieckiego megasprzedawcy Actionsports. No dobra - a te superstary? Co to warte - bo patrząc po forach z UK ludzie trochę z tym problemów mieli. Generalnie miały być Hope Hoops, ale coś ciężko znaleźć zestaw na Archach - wszędzie wyprzedane (swoją drogą za 270 GBP można mieć koła ZTR/Hope). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 No dobra - a te superstary? Co to warte - bo patrząc po forach z UK ludzie trochę z tym problemów mieli. Generalnie miały być Hope Hoops, ale coś ciężko znaleźć zestaw na Archach - wszędzie wyprzedane (swoją drogą za 270 GBP można mieć koła ZTR/Hope). Superstar ma kilka modeli piast i o ile dobrze pamiętam, zdarzały się problemy ze Switchem Evo. Za to Trizoid był mocno chwalony. Sam jeżdżę rok na modelu Tesla. Problemów nie stwierdzono, ale jestem typem pieszczącym sprzęt, więc moje dośw. o niczym nie świadczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Superstar ma kilka modeli piast i o ile dobrze pamiętam, zdarzały się problemy ze Switchem Evo. Za to Trizoid był mocno chwalony. Sam jeżdżę rok na modelu Tesla. Problemów nie stwierdzono, ale jestem typem pieszczącym sprzęt, więc moje dośw. o niczym nie świadczy. No właśnie złe opinie są też o tesli - generalnie problemy z bębenkiem (nie zasprzęgla, zdarzało się też zdarcie go i latanie kasety. Temat dość często się powtarza z tego co widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi