Skocz do zawartości

[licznik] prześwit max 5mm ? jak uzyskać

Loqu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sigma 1609, założyłem magnes i czujnik na widełkach, tylko problem bo na żadnej wysokości nie da się za nic uzyskać prześwitu max 5mm, na całej wysokości jest ponad 5mm. Jedyne wyjście to bawić się w jakieś podkładki, trochę to dziwne...co by tu poradzić? 

Amor Rock shox tora s lite.

Napisano

Ja mam Rebe i żadnych podkładek nie mam.Odległość jest może większa niż 5mm,ale wszystko działa.Może sprawdź czy licznik działa.Na pewno znajdziesz jakieś ustawienie.

Napisano

Obróć czujnik? Ręce opadają....

Ręce mi opadają jak pomyślałeś że tego nie zrobiłem :] 

Prześwit min jaki mogę uzyskać to jakieś 7mm...

Napisano

2i regulaminu

bez podkładek się nie obejdzie z tego co widzę, chociaż licznik działa. Jadę sprawdzę czy prawidłowo będzie działać w co wątpię. 

• Mod Team
Napisano

Fenthin a powiedz mi ... bo u mnie jest ponad 16 mm ... jak to jest możliwe ?? mam sigme bc 1200. Mógłbym zmienić goleń zyskałbym ... kilka mm a potrzebuje jakieś 10mm ... to jest normalne czy ja po woodstocku nie potrafię myśleć ? :P

Mój wideł to revelation sl '10

edyta

http://img690.imageshack.us/img690/7377/f4ka.jpg może ja jeszcze nie wytrzeźwiałem, ale ta podkładka ma prawie 11mm. i nie widzę innej technicznej możliwości by to działało ... na razie.

Napisano

Fenthin a powiedz mi ... bo u mnie jest ponad 16 mm ... jak to jest możliwe ?? mam sigme bc 1200. Mógłbym zmienić goleń zyskałbym ... kilka mm a potrzebuje jakieś 10mm ... to jest normalne czy ja po woodstocku nie potrafię myśleć ? :P

Mój wideł to revelation sl '10

edyta

http://img690.imageshack.us/img690/7377/f4ka.jpg może ja jeszcze nie wytrzeźwiałem, ale ta podkładka ma prawie 11mm. i nie widzę innej technicznej możliwości by to działało ... na razie.

to na pewno woodstock. Mam to samo :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...