Skocz do zawartości

[piasty p+t]pod tarcze jakie?

szakq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam o skaldam kolka pod tarcze szprychy weim jakie obrecze raczej juz tez ale zastanawiam sie nad piastami....chce aby byly trwale i na 6 srub,zwykle osie(tj na zaciski) waga ma drugorzedne znaczenie,beda uzywane do ogolnopojetej eksploracji terenu takie maratony xc itp.co do lozysk to przednia najchentiej maszyny tylnia jesli tez na maszynach to na 4 oczywiscie.wpadly mi w oko takie mozliwosci ale czekam roznierz na propozycje:

-XT komplet starsze na 6srub

-Cos z oferty North shora czy komplet Roller coaster bylby ok?

-a moze woodlman LTC?

PS.waze 90kg rower hardtail hamulce beda Jucy 5 180/160 najprawdopodobniej

hm.. Ja moge się wypowiedzieć o Ns coaster:

-Piasta cieżka

-bębenek słabo trzyma czasami zdarzy mu się zablokować/2razy przepuscił.. po 3500km.. w xc.

-lozyska po tym przebiegu tez nadaja się do wymiany..

więc odradzam moze woodman:)

chociaz ja bym raczej zaproponował cos innego jesli dasz rade wydac troche wiecej.. Piasta tył DT cerit 250zł + piasta przod hayes,magura itd w sumei to to co onyx w cenie 120-150zl

Mój Coaster sprawuje się całkiem nieźle, trochę ponad 7000 ma zrobione i na bębenek nie narzekam, ale jest naprawdę ciężka (542,9g !!!) więc brałbym co innego...

Na przód wziąłbym Dt Hugi z logiem Hayesa lub Hayes Elite (różnią się detalami), przyszły do mnie ostatnio takie dwie, waga 196/211g i zapewne będą bardzo trwałe :) Łożyska pracują bardzo płynnie, jak w topowych modelach DT a na allegro były po 100zł/szt czyli rewelacja.

Np tu jest taka: http://www.allegro.pl/item104807303_nowa_p...pod_tarcze.html ale warto poszukać lepszej oferty...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...