szakq Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witam o skaldam kolka pod tarcze szprychy weim jakie obrecze raczej juz tez ale zastanawiam sie nad piastami....chce aby byly trwale i na 6 srub,zwykle osie(tj na zaciski) waga ma drugorzedne znaczenie,beda uzywane do ogolnopojetej eksploracji terenu takie maratony xc itp.co do lozysk to przednia najchentiej maszyny tylnia jesli tez na maszynach to na 4 oczywiscie.wpadly mi w oko takie mozliwosci ale czekam roznierz na propozycje: -XT komplet starsze na 6srub -Cos z oferty North shora czy komplet Roller coaster bylby ok? -a moze woodlman LTC? PS.waze 90kg rower hardtail hamulce beda Jucy 5 180/160 najprawdopodobniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 hm.. Ja moge się wypowiedzieć o Ns coaster: -Piasta cieżka -bębenek słabo trzyma czasami zdarzy mu się zablokować/2razy przepuscił.. po 3500km.. w xc. -lozyska po tym przebiegu tez nadaja się do wymiany.. więc odradzam moze woodman:) chociaz ja bym raczej zaproponował cos innego jesli dasz rade wydac troche wiecej.. Piasta tył DT cerit 250zł + piasta przod hayes,magura itd w sumei to to co onyx w cenie 120-150zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 piasta przod hayes,magura itd w sumie to to co onyx w cenie 120-150zlAkurat leży mi taki hayes na 36 szprych, zupełnie niepotrzebny... mogę tanio oddać w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Mój Coaster sprawuje się całkiem nieźle, trochę ponad 7000 ma zrobione i na bębenek nie narzekam, ale jest naprawdę ciężka (542,9g !!!) więc brałbym co innego... Na przód wziąłbym Dt Hugi z logiem Hayesa lub Hayes Elite (różnią się detalami), przyszły do mnie ostatnio takie dwie, waga 196/211g i zapewne będą bardzo trwałe Łożyska pracują bardzo płynnie, jak w topowych modelach DT a na allegro były po 100zł/szt czyli rewelacja. Np tu jest taka: http://www.allegro.pl/item104807303_nowa_p...pod_tarcze.html ale warto poszukać lepszej oferty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.