blackiwan Napisano 14 Sierpnia 2013 Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja się zastanawiam nad Schwalbe Rocket Ron 26x2.25 Performance będzie służyła jako napędówka. Na przód będę zakładał Maxxisa High Roller 2,1 albo odwrotnie. Następny start w Wiśle. Sam już nie wiem co kupić.
YgreK Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Ja jechałem Korbielów na Ikonie z przodu i spisywał się bardzo dobrze... Może to dlatego, że to chyba najbardziej agresywna opona na której jeżdżę. Nie miałem problemu z uciekaniem, z poślizgami... Po prostu chyba w dużej części zależy to od ridera. Z tyłu miałem podjechanego Maxxisa CrossMarka. Praktycznie w 3/4 zajechany. Ale dawał radę. Nawet tam, gdzie ludzie się slizgali na nowych RoRo, albo innych agresywnych oponkach, ja sobie podjeżdżałem. Więc opony tutaj nie są wyrocznią. Jeśli czujesz, że Ci brakuje z przodu to kup coś mocniejszego, jednak stracisz na oporach.
blackiwan Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Tu nie chodzi o to czy mi się te opony ślizgały,czy traciły przyczepność, tylko o ich delikatne ścianki boczne. Szkoda mi ich katować na takich kamieniach.
stigzak Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Na Wlkp. mam nawet wersję Snake Skin. Dlaczego? Dosyć mam po prostu papierowych opon.
wojtas7 Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Wiadomo ze Maxxis Ikon to nie sa opony na bloto, nawet producent o tym mowi dosc jasno. Opona z mechanizmami EXO i innymi gadzetami kosztuje min 200zl, ale wazy ponizej 600gr (26x2,2), ma duzy balon,wzmocnione scianki i nie ma szans zeby przepuszczala mleko po bokach (jednolita gumowa powierzchnia). To jest opona mocno uniwersalna, ma dosc niski (troszke nizszy niz nowe saguaro) bieznik, dosc gesto rozstawiony. Dla kogos z dobra technika jest to opona na caly rok i wszystkie warunki. Czolowka Trophy w tym roku mimo blota jechala na nich, ja rowniez i nie narzekalem drugiego dnia w najwiekszym blocie. Jest to opona dla kogos komu zalezy na trwalosci i niskich oporach i optuje za wersja zalania opon powiedzmy dwa razy w roku - przed sezonem i ew w polowie sprawdzic czy mleko nie zaschlo, a nie co maraton kombinowac jaka opone zakladac.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.