shafabike Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 I zbliża się kolejny wyścig i kolejne opady Mam nadzieje i pewnie nie tylko ja że prognozy się zmienią i nie spadnie 8mm deszczu Przynajmniej podczas zawodów:)
Karas09 Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Startowe zapłacone także raczej bez względu na pogodę będę. Będzie to mój debiut w maratonach
Grand231 Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 No oby nie było deszczu z tego co ja widziałem ma być 37 st w pełnym słońcu
mewek Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Z dwojga złego to ja już ten deszcz wolę - lepiej zmoknąć niż mdleć na trasie
SouruRiibaa Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Startowe zapłacone także raczej bez względu na pogodę będę. Będzie to mój debiut w maratonach to jest mój debiutowy sezon, na dodatek na crossowym rowerze po tym, co zastałem w Piwnicznej, deszcze chyba lepszy od 35+°C No oby nie było deszczu z tego co ja widziałem ma być 37 st w pełnym słońcu 37 nie wyklucza przelotnych opadów a nawet gwałtownych burz szczególnie pogoda w górach zmienną lubi być ale, jak napisał atizylak: JADYMY P.S. edytor na tym forum jest jakiś dziwny usuwa więcej tekstu, niż użytkownik planuje
Karas09 Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Po paru prognozach, które przejrzałem to w każdej była możliwość opadów ale za to temperatura wahała się od 19 do powyżej 30-stu stopni. No i jeszcze możliwe burze.
Grand231 Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 po tym, co zastałem w Piwnicznej, deszcze chyba lepszy od 35+°C Obyście z tym deszczem nie wykrakali..., ogólnie to chyba nie wiecie co to maraton w deszczu i co czeka po jego zakończeniu tzn. wymiana łożysk, klocków i wszystkiego co jest ruchome...
Piksel Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 nie wiecie co to maraton w deszczu i co czeka po jego zakończeniu tzn. wymiana łożysk, klocków i wszystkiego co jest ruchome... Już nie przesadzaj, to jest wszystko wliczone w ten sport, a rower jest po to, żeby na nim jeździć. Naprawdę, podejście niektórych "bo szkoda sprzętu" jest dla mnie żenujące, to w końcu po co jest ten rower, żeby stał w ciepłym pokoju? Przejechałem trochę maratonów, po niektórych musiałem zmieniać części, ale nigdy z tego powodu nie robiłem afery. Ja się w Korbielowie pojawię na pewno, niezależnie od pogody.
Grand231 Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Taa może dla ciebie żenujące ale dla większości raczej nie. Tamten sezon przejeździłem cały bez najmniejszej awarii a było tego chyba 18 startów. A w tym sezonie przez te p*****ne deszcze robiłem już trzy razy kapitalny remont roweru - więc raczej już czwarty raz mi by się nie uśmiechało robić full serwisu, szczególnie że większość piszących tutaj osób podobnie jak ja nie walczy o czołowe lokaty w maratonach MTB, więc koszty jazdy w deszczu i błocie po piasty są nieadekwatne - ot przejechać zaliczyć taki start i tyle.
shafabike Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Napisano 6 Sierpnia 2013 Tak, upał też przeszkadza, jak będą przelotne opady to pomoże byle by nie zalało trasy . Ale prognozy zmieniają się na plus:) A ja też już suport wymieniłem, łożyska z przodu, dwa razy klocki ale JADYMY
Specjal Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Z dwojga złego wolę już upał niż deszcz. Zabrać ze sobą więcej paliwa, uzupełniać jeszcze płyny na bufetach i gitara.A jeżeli chodzi o wymianę części, to też mi się niie uśmiecha, szczególnie jak się ma specyficzny sprzęt i ciężko potem znaleźć części. W zeszłym roku tak miałem, że miałem przymusową prawie 3-tygodniową przerwę, bo do mojej korby Truvativa nie było nigdzie kompatybilnej zębatki...
blackiwan Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 W sobotę planuję jechać do Korbielowa na maraton.Mam samochód i bagażnik dachowy. Jeżeli ktoś ma jeszcze swój uchwyt pod rower to też da rade go zamontować. Na dachu zmieszczą się maks 3 rowery. Można zahaczyć również o Szczyrk i inne ciekawie miejscówki.Wyjazd na kilka dni (mam urlop do 15 ) Także jakby był ktoś chętny to pisać na PW,albo gg.
LoveBeer Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 dla mnie moze byc 5 stopni albo 35, byleby bylo sucho. w korbielowie jest duzo zjazdow z tego co pamietam po kamieniach, korzenie po trawersach, podjazdy (chocby pierwszy) ktore moga byc cale w blocie - pomijam juz koszt serwisowania roweru, ale po prostu lepiej zeby bylo sucho. ja mam generalke na styk - tj musialbym pojechac wszystko do konca zeby ja zrobic (a mam o co walczyc) - mimo to w piwnicznej cos mi w glowie peklo i jak bedzie deszcz to prawdopodobnie zrezygnuje. ale to moje osobiste preferencje, jak ktos lubi jezdzic w deszczu to ciezko mu bedzie to zrozumiec, ajt ?
Grand231 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 mimo to w piwnicznej cos mi w glowie peklo i jak bedzie deszcz to prawdopodobnie zrezygnuje. ale to moje osobiste preferencje, jak ktos lubi jezdzic w deszczu to ciezko mu bedzie to zrozumiec, ajt ?Mi coś pękło po Zdzieszowicach, Korbielów w deszczu i błocie - nie za bardzo dla mnie
Karas09 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Mam takie pytanie "nowego zawodnika". Czy żeby odebrać numer muszę tam być w tych godzinach co biuro prowadzi jeszcze zapisy czyli do 9.30? Czy może jednak odbiór tego numeru nie jest ograniczony czasowo tylko żeby przed swoim startem zdążyć (jadę dystans mini, czyli start o 11.15)?
madluki Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Teoretycznie trzeba zmieścić się w regulaminowym czasie, ale bywało juz ze przeciągano start o parę minut przez rzeszę spóźnialskich wiec nie kombinuj ;-) Pozdrawiam
Karas09 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Nie mam zamiaru się spóźniać. Chodzi mi tylko do której godziny wydają te numery startowe.
Grand231 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Zapisy na maratonach nigdy nie zamykają się w godzinie, zgodniej z regulaminem i trwają nawet w 90 % przypadków do 10 min przed startem.
Karas09 Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Jeszcze takie pytanie. Jaki strój polecacie gdyby padało? Czy wystarczyła by jakaś kurtka rowerowa z decathlonu aby się nie przemoczyć? Stroju kolarskiego nie posiadam ale coś na deszcz by się przydało wziąć/kupić.
Grand231 Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Z tego co widzę po prognozie to mają w czasie maratonu być ulewy i to konkretne - że też akurat musiało to trafić na sobotę... . Co do ubioru nie ma sensu brać jakiejś pelerynki itp bo tak przy ulewie będziesz za chwilę mokry.
darecky Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Ja w Zdzieszowicach miałem pelerynę przeciwdeszczową i to była jak do tej pory moja pomyłka roku. Raz że byłem mokry i brudny to dwa mało się nie zagotowałem parokrotnie i przemarzłem też ileś razy. Porażka, tak czy siak
madluki Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 haha nie ma to jak "dres sauna" Juz znienawidzone błotniki sa lepsze od foliowego kondoma ;-) Co do Korbielowa.. pozostaje zabrać awaryjny zestaw 2xNN+ mleko + kompresor samochodowy i liczyć na to ze się jednak nie przyda ;-)
Karas09 Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Rozumiem, że zwykły krótki rękaw i spodenki będą najlepszym wyborem, tak?
Grand231 Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Tak - chociaż gdy prognozy się sprawdzą to ja osobiście odpadam, szkoda sprzętu i pieniędzy, bo mieszaninę ulewy, błota i bardzo trudnej trasy w Korbielowie mój bike może nie przeżyć. Na ten sezon jak dla mnie starczy błotnych masakr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.