Skocz do zawartości

do 600 zł uniwersalny do jazdy po mieście

KeyserSoze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Aktualnie planuję kupić rower do jazdy po mieście - zaznaczam jednak, że niekoniecznie chodzi o ulice, a prędzej chodniki.

I waham się między rowerem górskim, a crossem. Obecnie celuję w kierunku tego drugiego. W każdym razie zamierzam przeznaczyć na ten cel myślę max 600 zł. Zapotrzebowanie: 4 km dziennie (5 dni w tygodniu), jak wspomniałem głównie chodnikami, tylko w dni słoneczne. Pogrubiłem ważne informacje, żeby była jasność, że tej jazdy nie będzie zbyt wiele, ani też nie trzeba mi np błotników. Ale nie wiem czy cross to odpowiedni typ na chodniki ?

Zainteresowała mnie ta oferta - http://allegro.pl/rower-kands-cross-28-aluminium-tylko-13kg-i3440668257.html#delivery
Sądzicie, że warto ? Czy lepiej dołożyć trochę kasy i kupić nówkę ? Przyznam, że cenowo byłoby dla mnie idealne. Rower też mi bardzo spasował (normalnie chyba z 700 kosztuje). Świezo kupiony, jeszcze gwarancję ma. Jednak mój główny dylemat polega na oponach (wspomniane chodniki) oraz tych przejechanych 500 km - nie wiem czy to dużo czy mało i czy adekwatnie obniża cenę roweru. Może z uwagi na te km, wcale nie powinienem się cieszyć z tej ceny ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...