RideRZe Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Witajcie, Od paru lat interesuje sie rowerami ,czy RockRider nadaje się do tzw. "DIRT RACING" ?
Marcint96 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 A jaki model ?? Bo jest ich sporo, i każdy cechuje się czymś innym. O ile się nie myle. żaden z serii rockrider nie jest przystosowany do takich dyscyplin.
RideRZe Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 rock rider 5.2 a jaki rower mógłbym sb kupić to DIRT racingu ? Daj linka czy cos
Schwefel Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 A tak konkretnie to co chcesz na nim robić? Bo o czymś takim jak dirt racing to nawet google nie słyszało https://www.google.pl/search?q=DIRT+RACING&client=firefox-a&hs=Qfn&rls=org.mozilla:pl:official&channel=rcs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=HNb-Ue_ZLsbdOvCngKgP&ved=0CC8QsAQ&biw=1005&bih=1018
Fenthin Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 A skracając wszystko, 5.2 to model przeznaczony do XC i to bardzo podstawowy. Do dirtu się nie nadaje.
RideRZe Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Napisano 5 Sierpnia 2013 Jeżdzenie po wykopkach ,korzeniach dziurach z duża prędkościa.
Marcint96 Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Ja bym to bardziej podciągnął pod XC,ale nie pod dirty
PeGie Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 tzn że na xc można takie coś robić ? XC to koledze chodziło o styl jazdy a nie o model - XC-Cross Country. Posiadasz rower RR 5.2 i pytasz się czy on się nadaje do dirtu - nie, nie nadaje się. To rower do jazdy po lekkim szutrze, asfalcie, generalnie do jazdy rekreacyjnej Do dirtu tak jak to jest szeroko rozumiane to jest rower tego typu - http://fotos.mtb-news.de/p/123965
Marcint96 Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 A do XC to on się też nie nadaje. Powiedziałem Tobie, że to co opisujesz swoimi słowami tutaj na forum, to mi podchodzi pod taką a nie inną dyscyplinę, czyli XC-Cross Country.
Airsofter Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Dirty rancing, hm... Może Four Cross albo DualSlope ? Zresztą ani do tego, ani do tego co podałem rower się nie nadaje
adamo408 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Od paru lat interesuje sie rowerami ,czy RockRider nadaje się do tzw. "DIRT RACING" ? skoro sie interesujesz to powinienes wiedziec ze nie ma takiej dyscypliny to po 1 po 2 pewnie sie pomyliles z tzw dualem czyli wyscigi w 2 osoby albo na 4x 4x to cos takiego a dual to poprostu takie samo prawie tylko scigacie sie w 2 osoby jak juz masz szukac to szukaj czegos na ramie 14-15 cali na mocnym osprzecie najlepiej qr 20
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.