almaster Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Ok, ale ile pompować pisze na etykiecie, bo to do mojej wagi tak? Jak rozkręcić amortyzator? W sumie będę się tym martwił za rok, bo rozumiem że jeśli to nowy to wyłącznie założyć i tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Ok, ale ile pompować pisze na etykiecie, bo to do mojej wagi tak? Pompuj tak aby amortyzator po zajęciu na rowerze normalnej pozycji ugiął się 15-20mm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Zależy też w jakich warunkach jeździsz, bo jak w suchych to serwis nawet co 1,5 roku, a jak w mokrych (błoto, śnieg itp. niesprzyjające warunki) to nawet co kilka miesięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (błoto, śnieg itp. niesprzyjające warunki) to nawet co kilka miesięcy albo kilka... wyjazdów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 haha, no oczywiście jeśli aż tak hardkorowe, to nie ma innej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Witam. Jeszcze jedna sprawa. Na dole amortyzatora jest coś takiego jak regulacja tłumienia powrotu. O co w tym chodzi? I jak się reguluje? Odkręciłem śrube, pod śrubą jakiś tam zawór chyba wystaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Tłumienie powrotu ( Rebound) to parametr odpowiadający za szybkość z jaką amorek wraca do pozycji początkowej po wcześniejszej kompresji. Tłumienie powrotu ( Rebound) to parametr odpowiadający za szybkość z jaką amorek wraca do pozycji początkowej po wcześniejszej kompresji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Po co odkręcać śrube ? Jeżeli masz regulację powrotu u dołu goleni to powinno być pokrętło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inactiv3 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witam , Panowie, a co myślicie o czymś takim : http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-r-l-air-100mm-mod-2008-super-i3818944538.html http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-rl-x3-air-100mm-mod-2012-tarcza-i3819048669.html Również myśle o kwocie w okolicy 500 zł. Przeczytałem kilka tematów i sporo osób skłania się właśnie ku Raidenowi Air , dodam iż moja waga to jest około 95 kg. Chyba, że macie jakieś inne pomysły ? Może RS XC32 ? http://allegro.pl/new-amortyzator-rock-shox-xc32tk-26-1-1-8-bialy-i3816637318.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Raidona z 2008 bym sobie odpuścił to już trochę stary widelec Na pewno pracuje dobrze jednak jak leżał kij wie gdzie jego uszczelki mogą juz sie kwalifikować do wymiany Drugi raidon jest ok, RL chyba nie posiada regulacji tłumienia odbicia a przydała by sie ona. XC32, jest spoko, szukaj wersji soloair, które można trafić w podobnych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrossA7Wr Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Posiadam do sprzedana Epicona, przejechane jedynie 1100 km i to przez dziewczynę. Jazda tylko w mieście http://allegro.pl/epicon-lod-2011-i3890336390.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inactiv3 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 co myślicie o tym epiconie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Wygląda dobrze, ale dałbym maks 450zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inactiv3 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 I co Ty na to Kross? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrossA7Wr Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 450 zł za amortyzator plus 15 zł wysyłka. I jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inactiv3 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Spokojnie, może ktoś.się.jeszcze wypowie odnośnie tego amora w porównaniu np do nowego raidona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrossA7Wr Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Myślę, że w cenie 465 z wysyłką nic lepszego nie znajdziesz. Tym bardziej z ta wagą i w tym stanie. Ale jak chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inactiv3 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Spokojnie, podeślij mi fotki w dużej.rozdzielczości na inactiv3@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrossA7Wr Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Nie mam lustrzanki, zdjęcia robiłem iphonem, lepszych jakościowo nie mam jak zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrossA7Wr Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Cena 430 zł plus wysyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Koledzy, znalazłem trzy ciekawe moim zdaniem aukcje. http://allegro.pl/rock-shox-recon-gold-tk-coil-120-mm-1-1-8-i3901377719.html http://allegro.pl/amortyzator-rst-first-platinum-xc-1520g-bialy-disc-i3911641465.html http://allegro.pl/amortyzator-suntour-epicon-lod-2011-pompka-beto-i3919721872.html Recon chyba najlepszy ale tez i najdroższy. Epicon jest najtańszy i odpada koszt zakupy pompki. Główne przeznaczanie to Mazovia i treningi na podobnych trasach. Czyli korzenie, piach, błoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Wiec tak, recon jest na sprężynie, wiec i ciężki i nie wiadomo jaka ona jest, F1rst platinium to topowy model, szkoda ze ma golenie 30mm ale to dobry widelec, trzeba sie dowiedzieć czy posiada jakieś luzy na ślizgach, Zastanawia mnie także opis a konkretnie "w technologii Japońskiego Manitou ... " Epicon, to wiadomo klasyka gatunku, rocznik 2009 chyba, pierwszy po gruntownej przebudowie. Dobry widelec na 32mm goleniach, bardzo łatwa możliwość zmiany skoku. No i pompka w zestawie, co prawda podstawowy model Beto ale sam mam taką i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 W aukcji Epicona zastanawia mnie jeszcze. Również pokrętło regulacji tłumienia odbicia jest porysowane (pochodzi z modelu 2009), jednak to jest niemal niezauważalne No i sprzedawca ma zero komentarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Pokrętłem bym sie nie martwił, bardziej tym ze nie ma dekielka od blokady speed lock. łatwo by to można było przerobić na wajchę. Jeżeli tłumiki sa sprawne, faktycznie miał zmieniony olej, to można bo brać, golenie ma ładne widać jest dość zadbany. Jeszcze mozna sie zastanowić nad RST ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 @@Puklus, po czym wnioskujesz to ten epicon to 2009? W aukcji napisali 2011. Pokrętło być może pasuje od XCRa. Czy Epicony kiedyś nie kosztowały 500zł ale nowe? Gdzie one się podziały...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.