baniakjr Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Mam tkaie pytanie ostatnio moja stara dobra merida matts gamma ray uległa pewnemu specyficznemu wypadkowi.Tak wiec korba leci do wymiany (że rower jest głownie na shimano deore, które dobrze mi się spisywało oraz z powodów finansowych padło na korbe shimano deore FC-M540) stwierdziłem że przerzutka przednia posiada już całkiem spore luzy i wzasadzie robi co chce a nie to co ja chce więc ona też leci i tu moje pytanie. Jaka jest różnica między top swing a down swing która lepiej wybrać oraz jaka jest różnica między przerzutkami DEORE FD-M510 a DEORE FD-M530 oprzócz ceny i wagi to samo pytanie tyczy sie tylnej przerzutki(mówie ciągle o deore) DEORE RD-M510 SGS DEORE RD-M511 SGS DEORE RD-M530 SGS różnice cenowe wynoszą 10-20 zł a ja niewiem jaka jest różnica w tym sprzęcie. p.s.Przepraszam za taki długi wywód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Przerzutki tylne wymienione przez Ciebie różnią się rocznikiem. SGS to długi wózek. W przednich przerzutkach Top Swing i Down Swing to rodzaje mechanizmu ciągu linki. Top Swing ma mocowanie linki powyżej obejmy przerzutki, Down Swing poniżej. Top Swing jest sztywniejszy trochę ale szybciej dostaje luzów. Jak coś pokręciłem to sorry, jestem podpity Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 W przerzutkach tylnych 511 to nowszy odpowiednik 510, który w zasadzie się nie różni, a 530 ma odwrotną sprężynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.