panavio Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam. Chcę sobie sprawić szosówkę w przyszłym roku, więc już się zacząłem rozglądać. Nasze drogi nie wszędzie są dobrej jakości, a ostatnio natrafiłem na skrzyżowanie dróg asfaltowych i szutrowych! Zobaczyłem Speca Roubaix i zacząłem się zastanawiać nad tego typu rowerami. Jakie inne tego typu rowery znacie? Jakieś w przystępnych cenach? Po jakich nawierzchniach mogę na takim czymś jeździć? Czym to się różni od przełajówki? Słyszałem, że do wyścigów brukowych opony tworzy tylko jedna firma. Co dają opony, a co komfortowa rama, czy sztyca? Co to za rodzaj rowerów typu Giant Anyroad? Czy to się w ogóle nadaje do jakiegokolwiek treningu, czy startu (jeżdżę w maratonach MTB, więc na szosie też chciałbym startować)? Szukałem też czegoś o wyścigach brukowych i nic ciekawego nie znalazłem. Może ktoś siedzi w temacie i coś napisze o technice, stylu jazdy, po jak bardzo zniszczonych brukach się jeździ, czy po brukach prowadzone są tylko podjazdy? Na relacjach takich rzeczy nie widać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.