qusiu Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam, niedawno zakupiłem Kandsa energy 1100, pod mostkiem były zamocowane dwie aluminiowe podkładki, niedawno ściągnąłem jedną gdyż kierownica była dla mnie zbyt wysoko zamontowana, po tym jakby się wydawało kosmetycznym zabiegu pojawił się niewielki luz na kierownicy, wszystko dokręciłem na siłę i nie wiem co w tej sytuacji teraz poradzić, na w miarę równej nawierzchni nic się nie dzieję ale gdy wjadę w teren na wertepach słychać charakterystyczny stukot. Może zamontować jakąś gumową uszczelkę? Dodam, że rower ma nieco ponad 300km przebiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Poluzuj mostek i dokręć tą śrubę z góry , ona skasuje luz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Pytanie czy po tym jak ściagnołeś jedna podkladke z dołu to założyłeś ja na górę mostka bo jeśli nie to możesz mieć problemy ze skasowaniem luzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Dokładnie, bo może sterówka przeszkadzać żeby dobrze dociągnąć i trzeba trochę spiłować żeby zlikwidować luz. A z luzem na widelcu lepiej nie jeździć... A jak było za wysoko to już lepiej odwrócić mostek i będziesz miał niżej kierownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 No i porządziłem... poluzowałem śruby na mostku, zacząłem dokręcać śrubę od góry i nagle trach, podkładka, która była zespolona ze śrubą oderwała się;/ Pytanie czy taką usterkę uwzględnią mi na gwarancji;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Uwzględnić raczej nie, ale możesz kupić nową nie kosztuje to majątku. A przy dokręcaniu sprawdź najpierw czy rura sterowa jest poniżej mostka tak ze dwa milimetry nie może być na równo albo powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Uwzględnić raczej nie, ale możesz kupić nową nie kosztuje to majątku. A przy dokręcaniu sprawdź najpierw czy rura sterowa jest poniżej mostka tak ze dwa milimetry nie może być na równo albo powyżej. A jak fachowo nazywa się ta śruba z podkładką żeby nie świecić oczami w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 http://allegro.pl/korek-kapsel-steru-1-1-8-alu-i3439016107.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 http://allegro.pl/korek-kapsel-steru-1-1-8-alu-i3439016107.html Dzieki, podjade jeszcze jutro z rowerem do serwisu, a nóż gwarancja będzie obejmowała naprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.