Skocz do zawartości

[kierownica] niewielkie luzy

qusiu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno zakupiłem Kandsa energy 1100, pod mostkiem były zamocowane dwie aluminiowe podkładki, niedawno ściągnąłem jedną gdyż kierownica była dla mnie zbyt wysoko zamontowana, po tym jakby się wydawało kosmetycznym zabiegu pojawił się niewielki luz na kierownicy, wszystko dokręciłem na siłę i nie wiem co w tej sytuacji teraz poradzić, na w miarę równej nawierzchni nic się nie dzieję ale gdy wjadę w teren na wertepach słychać charakterystyczny stukot. Może zamontować jakąś gumową uszczelkę? Dodam, że rower ma nieco ponad 300km przebiegu 

No i porządziłem... poluzowałem śruby na mostku, zacząłem dokręcać śrubę od góry i nagle trach, podkładka, która była zespolona ze śrubą oderwała się;/ Pytanie czy taką usterkę uwzględnią mi na gwarancji;/

Uwzględnić raczej nie, ale możesz kupić nową nie kosztuje to majątku. A przy dokręcaniu sprawdź najpierw czy rura sterowa jest poniżej mostka tak ze dwa milimetry nie może być na równo albo powyżej.

A jak fachowo nazywa się ta śruba z podkładką żeby nie świecić oczami w sklepie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...