AntyIdiota Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Chcę pojechać na kilka dni na mazury, wynająć kwaterę i jeździć na rowerze po okolicach kilkadziesiąt kilometrów dziennie, ale jednocześnie żeby było nad jeziorem(możliwość wypożyczenia roweru wodnego, kajaku) i nie było płasko zupełnie. Mam następujące miejscowości na liście w kolejności od najfajniejszego do najmniej interesującego na tyle na ile przczytałem o nich na wikipedii, przeszukałem forum, oglądałem zdjęcia. Mimo to nie wiem które wybrać, nie znam tamtych terenów. 1. Węgorzewo 2. Giżycko 3. Olecko(podobno górzyste) 4. Wilkasy(ale to chyba obok giżycka) 5. Ostróda 6.Ruciane Nida 7. Ełk(to chyba za duży motłoch, miasto, a nie o to chodzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aflo Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Polecam Ci miejscowość Kruklanki (między Węgorzewem a Giżyckiem) Cisza, spokój, czyste duże jezioro Gołdopiwo, spływy kajakiem no i fajne trasy rowerowe po Puszczy Boreckiej i okolicznych miejscowościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldii Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Jeżeli kajaki to zdecydowanie polecam szklak Krutuni. Osobiście wybieram odcinek Jez. Krutyńskie - Ukta. Dookoła wiele jezior wokół których polecam wycieczki rowerowe. Ostatnio wybrałem się dookoła Jeziora Mokrego. Zróżnicowany teren pod względem wzniesień, podłoża oraz krajobrazu. Polecam następującą stronę ze szlakami na mazurach: http://www.szlaki.mazury.pl/Szlaki-rowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krokuss0 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Olecko - Wiewiórcza Ścieżka wokół jeziora - 12 km na rozgrzewkę. Właśnie stamtąd wróciłem ale byłem bez roweru. Trasa prosta ale ładna - miejsc do odjazdu w bok mnóstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Ja byłem 2 tygodnie temu na długi weekend w Wilkasach (bardzo blisko Giżycka). Zrobiliśmy 250 km praktycznie we wszystkie strony i było bardzo przyjemnie, chociaż trochę sporo asfaltu (na szczęście drogi o małym lub nawet bardzo małym natężeniu ruchu). Poza tym sama Giżycko zrobiło na mnie wrażenie, całkiem ładna miejscowość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzoana99 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 absolutnie źle postrzegasz Ełk! To jest małe misto (60 tys.) które nie dość, że ma wiele przepięknych tras w obrębie miasta (długą śliczną promenadę) to w około znajdziesz dziesiątki kilometrów wspaniałych tras rowerowych po lasach, do okoła jezior itd. Mazury znam świetnie i z miejsc które wymieniłeś, Ełk jest najlepszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.