Skocz do zawartości

[licznik] z termometrem, przewodowy

toba94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Poszukuje w miarę dobrego licznika do roweru. Jeżdżę na takim za około 20 parę złotych i nigdy na niego nie narzekałem, więc nie jestem jakiś wymagający. Choć fakt, nie miałem z nim żadnych problemów i zawsze działał bezawaryjnie. ale to na czym mi zależy to termometr! :) Pieniądze jakie mogę przeznaczyć to około 100zł. Czytałem o różnych innych bajerach jak np. wysokościomierz czy miernik nachylenia powierzchni. Podobają mi się te bajery, ale jeżeli budżet miałby jakoś bardzo znacząco przekroczyć sumę, którą podałem to zależy mi tylko na termometrze. Z racji większej niezawodności i mniejszych kosztów produkcji zależałoby mi także aby był przewodowy. 

Nie jestem jakoś za dobrze obeznany w licznikach, ale jest jeszcze jedna rzecz której się obawiam. Nie wiem od czego to zależy, czy to kwestia bezprzewodowości czy jakości produktu, ale kolega ma licznik za około 30 zł z lidla (bezprzewodowy, z termometrem[!]) i za każdym razem jeżeli chce żeby mierzył mu trasę musi go włączać. Licznik nie włącza się automatycznie po wykryciu obracających się kół tak jak ma to miejsce w moim liczniku. Więc zależałoby mi na automatycznym włączaniu.

Czy jest coś co spełniałoby moje wymagania?

Edit: Budżet mogę podnieść do 150zł, ale jest to definitywny max :)

Napisano

Mam licznik Sigma 1609. Po 2.2kkm nie mam z nim żadnych problemów. Oczywiście mowa o wersji przewodowej.

Możesz rozglądać się za odświeżoną wersją - Sigma 12.12 albo 16.12. W tej cenie dostaniesz licznik na przewodzie.

Jak dla mnie jedyną wadą tego licznika jest łucząca się naklejka (taka srebrna po bokach).

Napisano

sigma 1609, naklikane ponad 395 godzin i jestem bardziej niż mega zadowolony, jak się pojawi drugi rower to dokupujesz podstawkę za grosze i masz licznik na dwa rowery :)

Napisano

Specialized Speedzone Elite. Koszt max do 150 w zaleznosci od sklepu. Widzialem nawet po 110. Przewodowy z kadencja. Wyswietlacz nie podswietlany 3 linijki na ekranie czyli np predkosc + czas podrozy + temp.

Predkosc jest na stale pozostale 2 linijki sa programowalne.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Napisano

Ja używam przewodowego Giant Axact 9 - ma termometr i podświetlenie, koszt w Intersporcie 99 złotych.

Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi! Wszystkie są bardzo cenne :) Widzę, że Sigma jest bardzo ceniona i popularna, więc wybór pada na nią

Napisano

Każdy licznik będzie podatny na taki wpływ warunków atmosferycznych.

Jest to licznik z funkcją termometru, a nie na odwrót :thumbsup:

Ze swojej strony też polecę Sigmę 1609. Ładnych kilka lat go mam i mimo, że zamókł kilka razy, to działa perfekcyjnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...