memek1984 Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Witam,stracilem juz cierpliwosc do przeszukiwania wujka gogle w tablecie,w celu znalezienia rozwiazania mojego problemu temuy pisze. Kupilem 2dni temu rower genesis axiom 29" troche spontan mnie poniosl,no i mam nauczke...wszystko zadowala moje niewygorowane wymagania poza amorkiem.okazalo sie ze gdy jade nie jestem wstanie wrzucic speed locka,gdy nawet lekko amorek jest "wcisniety" to juz niestety nie da sie zablokowac go...Sprzedawca zdziwil sie ze tak jest,sprawdzilismy na innych podobnej klasy i ten sam motyw,delikatne docisniecie i nie zaskakuje lock... I tu moje pytanko: czy jest moze jakis sposob aby sprawic by ten lock dzialal podczas jazdy,np.gdy zblizam sie do podjazdu??? Moze rozkrecic i cos tam w srodku pomajstrowac,przerobic? No a jesli sie nie da jakos naprawic tej wady ktora spedza mi sen z powiek to doradzcie albo gdzie szybko znalezc info o amorkach jaki kupic(jakis link), albo jaki do 500\600 z lockiem ktory dziala podczas jazdy polecacie. Dziekuje z gory
milo Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 MLO czyli blokada mechaniczna, nie zablokujesz, gdy rower jest obciążony. Żeby zablokowac widelec w czasie jazdy powinien on posiadac blokade hydrauliczną czyli min. model XCM HLO.
premier2 Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Temat został usunięty.<br /><br /><strong>Prawdopodobna przyczyna usunięcia:</strong><br />- pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu<br />- podobny temat już istnieje<br />- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.<br /><br />Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.