DEVILEK Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Hej, mam problem, z którym spotkałem się pierwszy raz. Mianowicie manetki, wymienione w temacie cały czas działały prawidłowo, wczoraj zmieniałem chwyty i przesunąłem je o jakieś 2cm w kierunku mostka. Dzisiaj jadąc do pracy, zmieniam bieg z tyłu na wyższy i wskakuje normalnie, ale dźwignia nie odskakuje jak zawsze, lecz bardzo powoli ( gumowy efekt ). Wrzucam wyższy bieg z przodu i to samo, dźwignia, nie wraca od razu do swojej pierwotnej pozycji, a dopiero po chwili. Linki nie są nigdzie zagięte, nic nie blokuje dźwigni ... Jakieś pomysły koledzy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 sprawdź może linka zachacza o coś wewnątrz manetki albo jakaś sprężynka wypadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Raczej wątpliwe to jest, aby jednocześnie w obu manetkach taka sytuacja wystąpiła, tym bardziej, że tylko je odkręciłem i przesunąłem o parę cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Sprawdź czy nie tra o coś przypadkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 A może linka w miejscu w którym jest zaczepiona w manetce (widać to z zewnątrz, ew. jeśli odkręcisz taką pokrywkę) jest jakoś dziwnie przekrzywiona/ustawiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Linki ok, dźwignie o nic nie ocierają. Pomysły mi się skończyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 @DEVILEK Cześć A spróbuj podczas zmiany, gdy tak wolno odbijają ( kiedyś to był hit - miękka mechanika ) poruszać pancerzem linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Albo nie pancerzem, a np. naciągnąć linkę gdzieś przy ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remlik Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Hej, mam problem, z którym spotkałem się pierwszy raz. Mianowicie manetki, wymienione w temacie cały czas działały prawidłowo, wczoraj zmieniałem chwyty i przesunąłem je o jakieś 2cm w kierunku mostka. Dzisiaj jadąc do pracy, zmieniam bieg z tyłu na wyższy i wskakuje normalnie, ale dźwignia nie odskakuje jak zawsze, lecz bardzo powoli ( gumowy efekt ). Wrzucam wyższy bieg z przodu i to samo, dźwignia, nie wraca od razu do swojej pierwotnej pozycji, a dopiero po chwili. Linki nie są nigdzie zagięte, nic nie blokuje dźwigni ... Jakieś pomysły koledzy ? miałem to samo po wymianie kierownicy, w sumie nie wiem dokładnie co pomogło, odkręciłem manetki, poruszałem, przykręciłem ponownie i potem było ok. podejrzewam, że za mocno były "ściśnięte" z klamką hamulca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Problem rozwiązany, w sposób banalny. Wystarczyło lekko dać klamki w górę i problem znikł. Nie bardzo rozumie, co ma jedno z drugim łączącego, ale działa wszytko ok, pomimo, że dźwignie manetek nie miały jak ocierać o klamki. Dzięki za sugestie, jak rozwiązać zagadkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.