moniek100 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Witajcie. Czy U-lock ABUS mini 40 jest dobrym zabezpieczeniem? Tzn. Czy nie ma może jakiś wad w postaci możliwości otwarcia go długopisem? Oto link http://www.decathlon...id_8203082.html Dziękuję z góry za odpowiedź. 0 Do góry Proszę o usunięcie tego gdyż zamieściłem go w nieprawidłowym dziale. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Patrząc na kształt kluczy - nie da się otworzyć zamka długopisem. Ich nacięcia sugerują, że to zamek krążkowy, jak u Kryptonite i innych liderów. Powinno byc ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elano1000 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Gorzej, bo nie dają chyba uchwytu do tego? I trzeba by zakupić, a są tylko takie na kierownicę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leela Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Czyli uważacie że warto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elano1000 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Czyli uważacie że warto ? Ja myślę, że tak wysoki poziom ma zabezpieczenia, mało waży... Szkoda tylko, że w decathlonie jak na razie nie mają. Mogłem kupować jak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowy Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Bierz w ciemno. A jak masz więcej kasy to nawet i dwa. Bierz, bierz, bierz! Pochodziłem trochę po okolicznych krakowskich sklepach rowerowych i wszędzie krzyczą sobie za niego 200 zł. Gdy sprzedawcy powiedziałem, że w decathlonie są za 99 to popukali się w czoło i powiedzieli, że podróba. Mam już go spory czas, spisuje się idealnie. Potwierdzam, nie do otwarcia długopisem, ciężko przeciąć. Jednak.. ma swoje minusy, a mianowicie: - waga, ponad kilogram żelastwa, - wymiary, jest dość mały i często sprawia problem by dobrze przypiąć go przez tylne kolo, ramę i metalowy stojak. Jeśli stojak jest zbyt gruby, nici z przypięcia. To samo jeśli jest zbyt niski.Podsumowując, nie ma co się zastanawiać, taniej nie dostaniesz. Firma solidna, wykonanie na wysokim poziomie, guma chroniąca przed obiciem ramy, w zestawie 4 klucze. Chętnie kupiłbym jeszcze jeden, ale nie mam kasy. Abus to klasyk. Ja myślę, że tak wysoki poziom ma zabezpieczenia, mało waży... Szkoda tylko, że w decathlonie jak na razie nie mają. Mogłem kupować jak było. w krakowskich jeszcze są, i to pełno. W razie czego mogę Ci kupić i wysłać pocztą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elano1000 Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 No kupiłem w decathlonie jakiś czas temu Nie testowałem już, bo sezon dla mnie się skończył. http://www.decathlon.pl/zapicie-mini-u-abus-ote-id_8203082.html co jakiś czas chyba mają dostawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4JT3K Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Witam a mógłby ktoś napisać jaką średnicę ma ten pałąk? Szukałem ale nigdzie takiej informacji znaleźć nie mogę. Minusem faktycznie jest brak uchwytu na rower. Teraz w plecaku noszę u-locka i trochę to uciążliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Tylko dlaczego temat "pytający" jest "puszczony" w STREFIE TESTÓW??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 @K4JT3K grubość wynosi 14 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 fajny, fajny tylko mały jak na mnie taki mały u-lock to spore ograniczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elano1000 Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 - waga, ponad kilogram żelastwa, - wymiary, jest dość mały i często sprawia problem by dobrze przypiąć go przez tylne kolo, ramę i metalowy stojak. Jeśli stojak jest zbyt gruby, nici z przypięcia. To samo jeśli jest zbyt niski. Zgadzam się to są największe wady. Nawet kombinować trochę muszę przy stojaku żeby za koło przypiąć. Gorzej byłoby za ramę bo trochę mam grubą, a ten u-lock naprawdę jest ciężki. Na ramie nie próbowałem tego wozić, no nie wiem czy to jest pewne że nie obiję jej mimo tej gumowej obudowy. W plecaku dosyć obciąża, jeszcze jak mam tam inne rzeczy to mam jakieś 2 kilo w plecaku. Ludzie tu na forum polecali tego Kryptonite Evolution, bo jest większy i ma uchwyt za to waży jeszcze więcej xd Cholerne żelastwo szkoda, że nie ma innego dużo lżejszego zabezpieczenia Jeśli macie jakieś uchwyty do tego Abusa możecie się pochwalić albo jak przewozicie go gdzie indziej niż w plecaku podczas jazdy. Znalazłem również coś takiego:: http://allegro.pl/uchwyt-mocowanie-blokady-u-lock-abus-a33-i4048847246.html ale to do innego modelu raczej :/ ( chyba że to uniwersalne )Może nawet kupno bagażnika byłoby sensowne żeby komfortowo z tym jechać przy najmniejszym obciążeniu. Btw może bym to z allegro nawet kupił, majątek to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Nawet kombinować trochę muszę przy stojaku żeby za koło przypiąć. Po co używać u-locka do zapinania za koło? Bez sensu moim zdaniem. U-lock ma sens wtedy kiedy zapina się ramę a nie koło ale jak kto lubi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 http://allegro.pl/uchwyt-na-kierownice-kryptonite-transit-h-bar-wawa-i4035631547.html BTW. u-lock do koła ? Gratulacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elano1000 Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Na parkingu innej możliwości naprawdę nie mam, a lepsze to nic w ogóle nie zapinać. Tyle, że trzeba jeszcze piasty kupić lepsze, bo mam szybkozamykacze. Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/uchwyt-mocowanie-blokady-u-lock-abus-a33-i4048847246.html ale to nie wiem czy do konkretnego modelu czy uniwersalne do wszystkich abusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Tyle, że trzeba jeszcze piasty kupić lepsze, bo mam szybkozamykacze. Ja bym raczej zbierał na resztę roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elano1000 Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Rower jest już nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.