Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Abus U-lock mini 40

moniek100

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Czy U-lock ABUS mini 40 jest dobrym zabezpieczeniem? Tzn. Czy nie ma może jakiś wad w postaci możliwości otwarcia go długopisem? Oto link http://www.decathlon...id_8203082.html

Dziękuję z góry za odpowiedź. 

• 0

Proszę o usunięcie tego gdyż zamieściłem go w nieprawidłowym dziale. Dziękuję

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Bierz w ciemno. A jak masz więcej kasy to nawet i dwa. Bierz, bierz, bierz! Pochodziłem trochę po okolicznych krakowskich sklepach rowerowych i wszędzie krzyczą sobie za niego 200 zł. Gdy sprzedawcy powiedziałem, że w decathlonie są za 99 to popukali się w czoło i powiedzieli, że podróba. Mam już go spory czas, spisuje się idealnie. Potwierdzam, nie do otwarcia długopisem, ciężko przeciąć. Jednak.. ma swoje minusy, a mianowicie:

- waga, ponad kilogram żelastwa,

- wymiary, jest dość mały i często sprawia problem by dobrze przypiąć go przez tylne kolo, ramę i metalowy stojak. Jeśli stojak jest zbyt gruby, nici z przypięcia. To samo jeśli jest zbyt niski.

Podsumowując, nie ma co się zastanawiać, taniej nie dostaniesz. Firma solidna, wykonanie na wysokim poziomie, guma chroniąca przed obiciem ramy, w zestawie 4 klucze. Chętnie kupiłbym jeszcze jeden, ale nie mam kasy. Abus to klasyk.

Ja myślę, że tak wysoki poziom ma zabezpieczenia, mało waży... Szkoda tylko, że w decathlonie jak na razie nie mają. Mogłem kupować jak było.

w krakowskich jeszcze są, i to pełno. W razie czego mogę Ci kupić i wysłać pocztą ;)

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

- waga, ponad kilogram żelastwa,

- wymiary, jest dość mały i często sprawia problem by dobrze przypiąć go przez tylne kolo, ramę i metalowy stojak. Jeśli stojak jest zbyt gruby, nici z przypięcia. To samo jeśli jest zbyt niski.

Zgadzam się to są największe wady. Nawet kombinować trochę muszę przy stojaku żeby za koło przypiąć. Gorzej byłoby za ramę bo trochę mam grubą, a ten u-lock naprawdę jest ciężki. Na ramie nie próbowałem tego wozić, no nie wiem czy to jest pewne że nie obiję jej mimo tej gumowej obudowy. W plecaku dosyć obciąża, jeszcze jak mam tam inne rzeczy to mam jakieś 2 kilo w plecaku. Ludzie tu na forum polecali tego Kryptonite Evolution, bo jest większy i ma uchwyt za to waży jeszcze więcej xd Cholerne żelastwo szkoda, że nie ma innego dużo lżejszego zabezpieczenia :D Jeśli macie jakieś uchwyty do tego Abusa możecie się pochwalić albo jak przewozicie go gdzie indziej niż w plecaku podczas jazdy. Znalazłem również coś takiego::

http://allegro.pl/uchwyt-mocowanie-blokady-u-lock-abus-a33-i4048847246.html ale to do innego modelu raczej :/ ( chyba że to uniwersalne :D )Może nawet kupno bagażnika byłoby sensowne żeby komfortowo z tym jechać przy najmniejszym obciążeniu.

Btw może bym to z allegro nawet kupił, majątek to nie jest. 

Na parkingu innej możliwości naprawdę nie mam, a lepsze to nic w ogóle nie zapinać. Tyle, że trzeba jeszcze piasty kupić lepsze, bo mam szybkozamykacze.

Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/uchwyt-mocowanie-blokady-u-lock-abus-a33-i4048847246.html ale to nie wiem czy do konkretnego modelu czy uniwersalne do wszystkich abusów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...