matis1906 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Witam. Nabyłem zacisk sztycy Aerozine : http://allegro.pl/zacisk-sztycy-aerozine-obejma-tytan-niebieski-9g-i3389207706.html Waga zacna 9 gram włącznie ze śrubką ale niektóre lekkie elementy roweru są nie rzadko uciążliwe. Zacisk nie trzyma mocno sztycy , maxymalna zalecana siła z jaką wypada go dokręcić to 4-5 Nm , dokręcam z ta siłą i zacisk nie spełnia swojego zadania. Dopiero przy znacznie większej sile zaczyna trzymać , choć i tego nie jestem do końca pewien , zacisk mam od niedawna i jest na razie w fazie testów. na razie dokręcę mocniej i poczekam na rozwój sytuacji:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Lajtowy zacisk lajtowe trzymanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Do takich zacisków powinni podawać maksymalną wagę rowerzysty max 50kg Miałem też takie coś przez chwilę i szybciej się pozbyłem jak kupiłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 A masz carbonową sztycę? Są jakieś specjalne taśmy z tego co kojarzę, które pomagają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Sztyca alu , rama carbon. między zacisk a rurę podsiodłową wcisnę cienką blaszkę , powinna wtedy bardziej równomiernie rozłożyć siłę i złapać sztycę. Mam wrażenie że trzyma jedynie od dołu , tak jakby zacisk był nie precyzyjnie dopasowany ...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 kup pastę. z blaszką nie kombinuj to karbon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.