Skocz do zawartości

[Maraton rowerowy Międzyrzec Podlaski] 03.08.2013

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W pierwszą niedzielę sierpnia chętni będą mogli wziąć udział w wyścigu LOTTO Poland Bike Marathon. To pierwsza taka impreza w mieście, które cztery lata temu gościło kolarzy jadących w Tour de Pologne.

Organizatorzy zachęcają do udziału całe rodziny. Rywalizacja rozegra się na trzech dystansach - Max (50 km, dwie rundy), Mini (jedna runda 25-kilometrowa) oraz Fan (6 km dla uczniów i uczennic podstawówek). Ten ostatni dystans będzie traktowany jako otwarte mistrzostwa miasta w kolarstwie górskim. Na terenie miasteczka rowerowego swoje wyścigi będą mieli także najmłodsi w wieku 2-4 i 5-7 lat.

Jak dotąd organizatorzy nie podali dokładnej trasy. Zapewniają jednak, że prowadzi ona leśnymi duktami i ścieżkami. Nie jest zbyt wymagająca, ale nie zabraknie na niej technicznych i pagórkowatych odcinków. Wszystko to w otoczeniu jezior i lasów oraz stoku narciarskiego.

Program zawodów
8.00-11.00 - zapisy w biurze zawodów (dystans Fan)
8.00-12.00 - zapisy w biurze zawodów (dystanse Mini i Max)
11.10 - ustawianie zawodników na starcie dystansu Fan
11.15 - start dystansu Fan (6 km)
12.15 - ustawianie zawodników na starcie dystansów Max i Mini
12.30 - start dystansów Max (50 km - dwie rundy) i Mini (25 km - jedna runda)
12.45 - start Mini Cross na terenie miasteczka Poland Bike
13.45 - dekoracja dystansu Fan i Mini Cross
15.30 - dekoracja dystansów Mini i Max oraz losowanie nagród dla uczestników.

Biuro zawodów będzie mieściło się w miasteczku Poland Bike przy Zahajkowskiej. Oprócz podanych powyżej terminów, będzie czynne w sobotę 3 sierpnia w godzinach 17-20.

Podczas maratonu będzie funkcjonował elektroniczny system pomiaru czasu (start i meta) oraz na trasie kontrolna mata elektronicznego pomiaru czasu. Po zakończeniu zawodów zawodnicy otrzymają swój wynik SMSem (warunek - przy rejestracji należy podać numer telefonu). W miasteczku Poland Bike będzie można skorzystać z bezpłatnego serwisu rowerowego oraz z bezpłatnego, profesjonalnego masażu. Dla wszystkich uczestników maratonu bufety na trasie i w miasteczku („kolarski makaron”, ciasta, ciasteczka, owoce, batony, napoje, izotoniki itp.). Dla dzieci - Chatka Małolatka - malowanie twarzy, zajęcia i zabawy plastyczne, edukacyjne i integracyjne konkursy pod okiem animatorów

To już jutro, kto jedzie ?

orginal: http://biala24.pl/?id=Informacje&x=14505

Napisano

Ja niestety Miedzyrzec i Kozienice musze odpuscic.

W Dlugosiodle siadlo mi kolano. Jeszcze ze 2 - 3 tygodnie przerwy przede mna. Ale do Miedzyrzeca pewnie wpadne zdjecia Wam robic ;) ...

Napisano

Na jedno ze zdjęć nawet się załapałem :) W Kozienicach też mnie nie będzie ale za to Węgrów mam już zamiar nawiedzić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...