Arxas Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Cześć, mam kasetę sram pg 950, którą można rozebrać na pojedyncze koronki. Z tego co zaobserwowałem, to powoli zajeżdżam 6 i 7 koronkę. Zastanawiam się, czy możliwe jest wymienienie ich na odpowiedniki shimano, np. http://allegro.pl/zebatka-tarcza-koronka-shimano-9rz-hg50-9-15z-15t-i3433280035.html z racji braku zamiennych części od srama. W zasadzie to główną zagwostką jest to, czy da się taką mieszankę poskładać w całość. Kaseta srama złączona jest od 1 do 7 koronki pinem przechodzącym na wylot. Ponadto plastikowe dystanse między zębatkami mają odpowiednie wypustki pozwalające na odpowiednie ułożenie koronek (koronki mają odpowiednie otwory, w które te wypustki się wpasowują). Czy dobrym pomysłem byłoby pozbycie się tego pinu łączącego i w razie konieczności spiłowanie wypustek na dystansach w okolicy zamienionych shimanowskich koronek, a następnie wrzucenie tego wszystkiego jak leci na bębenek? Jeśli ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie, bardzo proszę o poradę.
Mod Team Puklus Napisano 3 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2013 Możesz zamienić tudzież zmixować zębatki, trochę zmiana przełożeń sie zmieni ale nie powinno być problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.