pablo102425 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Do zimy jeszcze sporo czasu ale chciałbym w tą zimę trenować więcej a nie tylko siłownia (rowerek) i spining. Ze względu na to że bardzo dużo jeżdzę na szosówce, chciałbym jako pierwszy wybrać trenażer rolkowy. Myślę że pomoże mi on w wyrobienu sobie nawyku prostego toru jazdy co w jeździe w wachlarzyku jest to ważne. I tak, jako że będzie to pierwszy trenażer mam pewien dylemat jaki wybrać, typy są trzy, przedział cenowy 600-700zł. Czy ktoś ma jakiś? Wrażenia? Plusy/minusy? Który sami wybralibyście? TACX ANTARES ELITE ARION TACX GALAXIA Ewentualnie co innego do 700 zł (może ktoś sprzedaje coś uzywanego) koniecznie rolkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 wrazenia takie, ze sie nie chcialo jezdzic, a godzine na tym wytrzymac i sie nie zanudzic na smierc to juz bylo cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiesiul Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Potwierdzam-masakryczna nuda. Wolałem, się ubrać i wyjść na mtb w las nawet przy -12, niż kręcić na tym dziadostwie. Ale czasami nie dało rady inaczej. Ja mam tacxa za 400zł. Iii jest cichy, także firmę tacx mogę polecić. A plusy są takie, że noc, deszcz, temperatura, śnieg nie przeszkadzają nam w jeździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Rozważ zakup trenażera magnetycznego, bo ma znacznie więcej zalet od rolkowego - możliwość przeprowadzenia całego zakresu treningów od siłowych po interwały. Masz wolne ręce i większe możliwości ruchu niż na rolkach (możesz rozprostować plecy, przeciągnąć się itp.) a to przy naprawdę masakrycznej nudzie na trenażerze naprawdę pomaga. Ogólnie tak jak wyżej wspomniano - jazda na każdym trenażerze to wielka nuda i litry wylanego potu, ale w naszych warunkach to jedyna możliwość, żeby w zimie przeprowadzić pełnowartościowy trening na rowerze (mówię o trenażerze magnetycznym, niestety rolki mają znacznie ograniczone zastosowanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Mogę polecić Tacx Satori. Bardzo mocny magnes, 10 stopniowa regulacja i zajmuje mało miejsca po złożeniu. To ostatnie jest chyba najważniejsze, bo właśnie w takiej pozycji leży przez większość roku, w tym i w zimę bo tak jak koledzy pisali nuda masakryczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.