Skocz do zawartości

[trenażer rolokwy] trenażer na zimę

pablo102425

Rekomendowane odpowiedzi

Do zimy jeszcze sporo czasu ale chciałbym w tą zimę trenować więcej a nie tylko siłownia (rowerek) i spining. Ze względu na to że bardzo dużo jeżdzę na szosówce, chciałbym jako pierwszy wybrać trenażer rolkowy. Myślę że pomoże mi on w wyrobienu sobie nawyku prostego toru jazdy co w jeździe w wachlarzyku jest to ważne.

I tak, jako że będzie to pierwszy trenażer mam pewien dylemat jaki wybrać, typy są trzy, przedział cenowy 600-700zł.

Czy ktoś ma jakiś? Wrażenia? Plusy/minusy? Który sami wybralibyście?

TACX ANTARES

ELITE ARION

TACX GALAXIA

Ewentualnie co innego do 700 zł (może ktoś sprzedaje coś uzywanego) koniecznie rolkowy.

• 2 tygodnie później...

Potwierdzam-masakryczna nuda. Wolałem, się ubrać i wyjść na mtb w las nawet przy -12, niż kręcić na tym dziadostwie. Ale czasami nie dało rady inaczej.  Ja mam tacxa za 400zł. Iii jest cichy, także firmę tacx mogę polecić.

A plusy są takie, że noc, deszcz, temperatura, śnieg nie przeszkadzają nam w jeździe.

Rozważ zakup trenażera magnetycznego, bo ma znacznie więcej zalet od rolkowego - możliwość przeprowadzenia całego zakresu treningów od siłowych po interwały. Masz wolne ręce i większe możliwości ruchu niż na rolkach (możesz rozprostować plecy, przeciągnąć się itp.) a to przy naprawdę masakrycznej nudzie na trenażerze naprawdę pomaga.

Ogólnie tak jak wyżej wspomniano - jazda na każdym trenażerze to wielka nuda i litry wylanego potu, ale w naszych warunkach to jedyna możliwość, żeby w zimie przeprowadzić pełnowartościowy trening na rowerze (mówię o trenażerze magnetycznym, niestety rolki mają znacznie ograniczone zastosowanie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...