grzechu2410 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Witam niedawno stałem się posiadaczem ramy author egoist 2013 , chciał bym do niej włożyć opony continental RK 2.2 ale nie wiem czy się zmieszczą w najwęższym punkcie rama (widełki) maja ok 60/61 mm . Mam pytanie ile mm minimalnie opona powinna być od ramy . Teraz jeżdżę na schwalbe SS 2,1 i odległość to ok 9 mm pozdrawiam i czekam na odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 spokojnie wejdą. Conti 2.2 to jak 2.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Mam pytanie ile mm minimalnie opona powinna być od ramy Tyle żeby opona nie ocierała. Zakładam że koło nie ma bicia i opona nie jest zdeformowana. Sądzę że bezpieczny prześwit to 5mm. No chyba że tył gnie się jak ....... to i 10mm może być mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Musisz mieć też na względzie w jakich warunkach jeździsz - jeśli błotnych to prześwit powinien być większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.