Dadziuk Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Dzisiaj postnowiłem że zmodernizuje troche napęd w swoim rowerze. Jestam jednak w tym troche ciemny i nie wiem czy wszystko będzie dobrze pasować. Szczególnie chodzi mi o piaste i kasete: Postanowiełm kupić to: Piasta SHIMANO DEORE Wolnobiegi Shimano 7-rzędowy MegaRange 11-34T Łańcuch MARVI 116ogniw srebrny 7/8 HG/IG SHIMANO TOURNEY nie moge kupić lepszej ponieważ nie mam haka Co o tym sądzicie? Czy to wszystko bedzie trzymać się kupy? Najbardziej martwi mnie to że jakoś nie nie ma pisat na 7 rzędów, wszystkie są na 8/9. Jeżeli macie jakieś inne pomysly do bardzo prosiłbym o ich podanie. Do wydania mam nie więcej niż 200zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Musisz znalezc piaste na wolnobieg pod 7 rzedow, bo na tą niezalozysz tego wolnobiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Piaste dobrą wybrałeś ale z tym wolnobiegiem to zaszalałeś :lol: za tyle kasy kupować wolnobieg? Z resztą i tak nie będzie pasował do piasty. Kup kasetę Srama PG-730 jeżeli masz dużo $ http://www.allegro.pl/item104053606_kaseta...ram_pg_730.html jeżeli nie to taką http://www.allegro.pl/item102586352_nowe_k...o_2006rok_.html albo taki zestaw z łańcuchem http://www.allegro.pl/item102931650_nowa_k..._sram_pc38.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 1. Masz hamulec tarczowy Shimano Centerlock z tyłu, że chcesz kupić piastę pod tarczówkę? 2. Sądząc po cenie to musi kaseta (choć wyglądana wolnobieg), gość na allegro chyba nie jest pewny co sprzedaje... 3. Łańcuch kup jakiś w miarę firmowy, a nie firmy "krzak"... 4. Ta przerzutka jest z mocowaniem pod hak, a nie na oś. Na oś musi posiadać własny hak. Z wyższych modeli Saint ma mocowanie na oś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadziuk Napisano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Coś jakiś nie moge znaleźć tych pisat na 7 rzędów :/ Może znacie jakiś dobry sklep internetowy gdzie mogłbym kupić to wszystko co jest mi potrzebne w dośyć interesujących cenach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 www.arnik.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadziuk Napisano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ciekawy ten sklep, chyba tam będe wszystko kupywał No dobra to co powiedzie na to: Piasta tylna FH 702 DSE Nie znalazłem nic ciekawszego na 7 rzędow Kaseta PG-730 Łańcuch PC-38 ALTUS RD-C102 chyba będzie lepsza od tego TOURNEY'a Teraz lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Bardzo dobry zestaw Popieram w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadziuk Napisano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Jak miło mi to slyszeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 A ja pozwolę sobie na jedną uwagę. Piastę lepiej kup na 8/9 biegów bo w przyszłości może będziesz chciał zmienić kasetę i co wtedy? A tak do siódemki dołożysz podkładki i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.