Pious Napisano 1 Sierpnia 2013 Napisano 1 Sierpnia 2013 Od dłuższego czasu jeżdżę na moim Krossie Evado 4.0 tylko asfalcie i z zazdrością zerkam na rowerzystów na szosówkach. Miałem też ostatnio wypadek (lot przez kierownicę przy 40km/h) i złamałem rękę. Podjechał facet na szosie i tylko podsycił mój apetyt polecając swój rower. Zatem jego propozycja to: http://allegro.pl/2013-lapierre-audacio-400-tiagra-2x10-rozm-l55-i3436121566.html Na niego miałbym rabat 10%. Z kolei wpadł mi w oko: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.1.2014/14060/66321/ I tu gdyby model był dostępny w sklepie pewnie ugrałbym z 10-15% w poznańskim Biketopie, bo tam chętnie schodzą z ceny. Giant wypada lepiej osprzętowo, ale czy Lapierre jest dużo słabszy? Oba niesamowicie mi się podobają. Czy polecilibyście coś konkurencyjnego? To byłaby moja pierwsza szosa. Ceny wysokie, wię muszę sprzedać mojego Evado 4.0. Druga kwestia to pedały. Mam już do crossa spd m540 i buty m088. Kasy na zestaw spd-sl nie znajdę, więc czy na tym będzie też ok?
lisulisu Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 z zazdrością zerkam na rowerzystów na szosówkach. hehe jakbym siebie słyszał, pewnego dnia się przelało i sprzedałem krossa - jest też już szosa na tym lapierre nawet siedziałem, nawet ten sam rozmiar (ile masz wzrostu i jaka noga?). jest troche ciężkawy Giant sprzętowo faktycznie chyba lepiej, choć koła chyba wolałbym mimo wszystko lapierra. Zastanów się czy Ci się spieszy - lada chwila wyjdą nowe canyony i pewnie nowy roadlite zje te oba rowerki sprzętowo, choć sama geometria ramy chyba lapierra będzie ciekawsza pod kątem bardziej sportowej jazdy (z tego co zauwazylem ramy lapierra są nieco dłuższe). Pedały bedą ok, gwinty są te same.
Pious Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Napisano 2 Sierpnia 2013 Spieszy mi sie o tyle, ze chcialbym miec szose jak najszybciej i nie jezdzic juz na crossie. Mam 185cm, noga jakos 83 cm. Pytalem o tego Gianta w sklwpie, ale musilbym czekac 7tyg. U gianta martwi mnie tez gwarancja, ktprej rzekomo nie uznaja.
Wajcha Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 pewnie nowy roadlite zje te oba rowerki sprzętowo Chcesz powiedzieć, że to będzie NOWY Roadlite? Czyli specyfikacja tego roweru będzie inna niż dotychczas?
lisulisu Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Chcesz powiedzieć, że to będzie NOWY Roadlite? Czyli specyfikacja tego roweru będzie inna niż dotychczas? Nie wiem, nie jestem prorokiem ani pracownikiem Canyona. Natomiast kupując swojego dostalem info ze mają byc na początku sierpnia nowe Roadlite'y. Ja zdecydowalem sie jednak na Ultimate..
Wajcha Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Być może chodzi tutaj o stan roweru. Czyli nowe prosto z fabryki. Wątpię, że coś zmienią w roadlite'ach. Przecież to i tak są jedne z najlepszych rowerów pod względem cena/wyposażenie.
Pious Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Napisano 2 Sierpnia 2013 Te canyony sa dostepne jedynie przez firmowy sklwp internetowy? Troche bym sie bal ryzykowac kupno bez przymiarki. Domyslam sie, ze negocjacja ceny tez odpada, a w przypadku gianta i lapierre rabat jest pewny. Te canyony sa dostepne jedynie przez firmowy sklwp internetowy? Troche bym sie bal ryzykowac kupno bez przymiarki. Domyslam sie, ze negocjacja ceny tez odpada, a w przypadku gianta i lapierre rabat jest pewny.
lisulisu Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Te canyony sa dostepne jedynie przez firmowy sklwp internetowy? Troche bym sie bal ryzykowac kupno bez przymiarki. Domyslam sie, ze negocjacja ceny tez odpada, a w przypadku gianta i lapierre rabat jest pewny. . Jak mierzyles sie do innych rowerów to co za problem porównać geometrię? Wymiary wszystkiego masz w necie, ja znalazłem rozmiary wszystkiego co mierzyłem i wiedziałem co kupuję u canyona. Co do ceny...naprawde uważasz że canyon czy radon z takim osprzętem to nie jest już okazja sama w sobie? Pomijam fakt że np ja załapałem się na obniżkę o 800 PLN
Pious Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Napisano 3 Sierpnia 2013 Wiem, ze sprzetowo wypadaja swietnie te canyony. W zasadzie to nawet wyglad bardzo mi odpowiada i wybieram miedzy roadlite 6.0, defy 1 i juz coraz mniej lapierre, bo ta sama kasa, ale tylko tiagra. U canyona jeszcze jest dosc droga wysylka, wied roadlite 6 to okolo 4500 zl. Liczylem na wydatek maksimum 3800. Kupujac crossa tez mialem dac maks 1500, a poszlo 2500. Jak jest z gwarancja u canyona i ograniczeniem wagowym? Waze okolo 95.
Pious Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Napisano 5 Sierpnia 2013 A jak wypada Lapierre, którego podałem przy tym Scocie http://sklep.kastor-bike.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=799&category_id=174&option=com_virtuemart&Itemid=176 ?
Pious Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Napisano 6 Sierpnia 2013 Udało mi się sprzedać Krossa i zamówiłem Lapierre. W sklepie będzie w piątek, więc już się doczekać nie mogę. Wiem, że Canyony wypadają lepiej, ale musiałbym dorzucić 1000zł, a tyle w tej chwili mi szkoda, szczególnie, że na start Tiagra pewnie i tak mi wystarczy. A rower podoba mi się najbardziej ze wszystkich, które rozważałem.
Wajcha Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Gratuluję wyboru. Pojeździsz trochę na rowerze to napisz tutaj wrażenia z jazdy. Mi również bardzo podoba się Audacio 400. Rama jest pomalowana wręcz pięknie. Za ile go kupiłeś?
Pious Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Napisano 6 Sierpnia 2013 Pewnie, na pewno opisze jak wylecze zlamanie. W ciagu 2 tyg zajrzyj. Zaplace 3700. 10% zeszli z automatu bez proszenia, bo Lapierre taki rabat daje na detal. Pod koniec wrzesnia ma byc 15%, ale czekac sie nie chce. Nie myslalem, ze wywale kiedys 4k na rower, ale wzielo mnie ostro. A malowanie Lapierre ma niesamowite. Do tego ta geometria, no nie moglem sie oprzec.
Wajcha Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Taaak. Święte słowa kolego. Będę miał pieniądze to śmigam do Krakowa . Zastanawiam się nad Radon R1, ale raczej odpadnie, bo nie mogę się do niego przymierzyć. Czyli 10% od razu dostałeś rabatu. Ciekawe, ciekawe
Pious Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Mam już mojego Audacio. Rower jest przepiękny. Na razie leczę bark, więc nie przetestuję, ale wygląda niesamowicie i nie mogę się doczekać pierwszej jazdy. Nigdy nie jechałem na żadnej szosie, więc spodziewam się zupełnie odmiennych wrażeń od MTB/Cross. Niestety pedały będą na razie do MTB PD-M540, bo kasy już na sprzęt rowerowy nie mam, ale na razie wystarczą. Jutro dojdzie licznik Sigma 16.12 i licznik kadencji. Jeździłby! A tymczasem:
Wajcha Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Piękny! Zazdroszczę Ci. Ja muszę czekać na pieniądze. Kurcze, ale ten rower wygląda
Pious Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Na zdjeciu nie jest nawet w polowie tak ladny jak na zywo. Wyglada genialnie, nie ma sie do czego przyczepic. Szkoda tylko, ze biala owijka pewnie szybko sie uswini. Juz nie moge sie doczekac jazdy.
Wajcha Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Owijka na pewno szybko się wybrudzi, ale zmienić ją żaden problem, a dodaje uroku temu rowerowi wraz z siodłem
Pious Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Świetnie wygląda też napis Audacio na ramie: Nawet od góry to malowanie jest bombowe.
Wajcha Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Kupiłeś go w Krakowie? Jaki rozmiar? Sprzedawca ze sklepu odpisał mi, że na dzień dobry 10% rabatu może dać. Czyli 3700 wychodziłoby.
Pious Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Kupiłem w Poznaniu. Chciałem z allegro, ale sklep zaoferował taką samą cenę i kupno fizycznie zawsze w przypadku roweru jest lepsze. Kupiłem L55 przy 185cm. Mam z 5cm do klejnotów i jest wystarczająco długi.
Wajcha Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Dlaczego wydawało mi się, że można go kupić tylko w Krakowie?
Pious Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 To prawda, ale w rowerownia.com sprzedaja tez Lapierry i mi sprowadzili w 2 dni.
Wajcha Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 A nie wiecie może gdzie na terenie Śląska znajdę jakiś sklep który mi sprowadzi Lapierre?
Marcin13 Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Chcesz powiedzieć, że to będzie NOWY Roadlite? Czyli specyfikacja tego roweru będzie inna niż dotychczas? info od przedstawiciela Canyona nt. nowych Roadlite: "Modele na 2014 roku będą miały w pełni karbonowe widelce.Sztuk powinno starczyć do przyszłego roku"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.