Skocz do zawartości

[rama] jaka rama do skakania ?

kkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć !

Jaką najtańszą ramę do skakania polecicie ? Chodzi mi o nową ramę i lekką. :D

Z góry wielkie dzięki. :D

Napisano

Tylko do skakania? Czyli Dirt? Czy też do lasu żeby pojeździć np?

Jak tylko dirt to Two6player albo Two4player (mniejsze koła) od Dartmoora,

Jak też jakieś kilometry masz na niej robić to Dartmoor Hornet chyba najlepszy będzie w kategorii nowy i tani.

Ewentualnie coś od NS.

Napisano

A pod jaki amor ? Może hornet  ? :)

Bez amora.

Tylko do skakania? Czyli Dirt? Czy też do lasu żeby pojeździć np?

Jak tylko dirt to Two6player albo Two4player (mniejsze koła) od Dartmoora,

Jak też jakieś kilometry masz na niej robić to Dartmoor Hornet chyba najlepszy będzie w kategorii nowy i tani.

Ewentualnie coś od NS.

Dzięki za polecenie ram, co byś mi bardziej polecił do skakania, nie jazdy po lesie ? Rower czy BMX ?

Napisano

Jak bez amora i mtb to moim zdaniem raczej coś ze stali cro-mo. Więcej wytrzyma. Te Playery darta są fajne, ale są z alu i bardziej się nadają pod rower z amorkiem.Więc tak jak przedmówca napisał - Dartmoor Quinnie albo coś od NS'a.

Co do bmx czy mtb, jak nie masz 2 metrów, to brałbym BMXa. Jak się nauczysz dobrze latać na BMXie to i na MTB sobie poradzisz, a odwrotnie to już tak nie działa. Generalnie BMX jest dużo bardziej wymagający, ale jak już go opanujesz to będzie wypas :)

Napisano

Two6Player ma niezłą geo na dirt i "leśne zabawy", [przynajmniej z 2008r nie wiem jak teraz] ale alu więc na sztywniaka się nie nada. No i jak się uczysz to bardzo łatwo złamać, moja kompletnie poległa na nauce 180 i mam teraz uraz do aluminiowych.

Polecam Duncon Pussy Dirt, 3 lata temu kosztowała 700 zł ale firma się wycofała z rowerowania i bez problemu kupisz nową za 300 zł (sick!). niezniszczalna, stalowa, jeśli wolisz skakanie po mieście możesz wziąć model street (na allegro za 270). Jedyny minus to waga (2.8kg) i prawdopodobnie brak gwarancji. Ale bije na głowę wszystkie inne i polatasz na niej od lekkiego FR po street :) A te 300g różnicy Ci nie zrobi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...