Skocz do zawartości

[Olej]Shimano i jego kolor

LUKASZ1980

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego olej Shimano nie robi Shimano tylko firma X na zamówienie Shimano i według ich specyfikacji. Pewne odchyłki między producentami są normalne i nie ma się czym przejmować. To samo jest z olejami silnikowymi. Sam tego doświadczyłem mając olej silnikowy firmy X, dwie butelki były wyprodukowane w Norwegii a pozostałe w Szwecji. Niby ten sam olej taka sama butelka, identyczna specyfikacja a różniły się i kolorem i zapachem.

Kupiłem na Aleprowizji.Opis Witam, mam do sprzedania olej  mineralny shimano do hamulców tarczowych (olej może być używany jako zamiennik do napełniania hamulców MAGURA i TEKTRO ). Olej jest rozlewany z większego pojemnika do buteleczek 100 ml.

TAk więc sądziłem że kupuję oryginał,napisałem do sprzedawcy ,ale odpowiedzi mogę się spodziewać wiadomo jakiej.

pewnie dostałeś olej Castrol LHM+  który właśnie jest taki żółtawy, w sumie to chyba nie masz się czym martwić, sam dawno temu jak miałem hamulce Shimano to miałem je zalane zielonym płynem Total LHM+  fabrycznie wlewanym do zawieszenia i układu hamulcowego Citroena Xantii którego też miałem (swoją drogą to było świetne auto) i działało to bardzo dobrze.

No i zdziwił byś si e ile takich aukcji jest. Sprzedał bym ci Dextrona II i byś się nie poznał, "smak ten sam, kolor ten sam ale to zupa jest z brukselek" :woot: .

Dexron II wygląda i zachowuje się identycznie. A tak swoją drogą to NIE WIERZĘ że Shimano w tych buteleczkach sprzedaje coś innego o nadprzyrodzonych właściwościach że tylko to można lać. Dla mnie to zwykły płyn do układów wspomagania rozlewany dla Shimano w buteleczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...