Skocz do zawartości

Konserwacja roweru-czym i jak konserwować?

mz251e

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do tej pory nie interesowałam się konserwacją mojego 3-letniego roweru, jednak po dokładnych oględzinach (brudne części, łańcuch w piachu, skrzypiące amortyzatory) doszłam do wniosku że trzeba się tym zainteresować . Poszłam więc do 2 sklepów z akcesoriami do rowerów i zakupiłam doradzane mi tam produkty:

-Finish Line Dry olej teflonowy na łańcuch

-smar Mobil Grease MP do lozsk.

W jednym sklepie radzili najpierw wyczyścić łańcuch naftą, a w drugim przecierać pędzelkiem zamoczonym w benzynie, więc którą z opcji wybrać?

Co zastosować na amortyzatory? Kupować jeszcze jakieś środki do konserwacji/czyszczenia? W sklepach tych nie mieli nic więcej, więc kupiłabym coś na allegro, ale nie wiem co i jak najlepiej używać takich produktów?

W te wakacje wzięłam się za jazdę (jeżdżę co dzień około 15-20 km po różnym terenie, raz drogi, raz ścieżki) więc nie chciałabym aby się okazało że wszystko się popsuje w rowerze mi po wakacjach.

Można rower myć w myjni samochodowej bezdotykowej tymi wszystkimi proszkami, woskować na gorąco itd?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...