Skocz do zawartości

[Rowery] Kross Hexagon x6 czy Lazaro Evolution V ?

KrossManiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co to jakieś badania rynku ?

Kross to firma, która co roku robi coraz droższe i coraz gorzej wyposażone rowery z coraz gorszą opinią jeżeli chodzi o jakość.

Typowa masówka.

Jeżeli chcesz bulić +100% za nazwę to droga wolna.

Napisano

Lepszy, ale i droższy. Ty na siłę chcesz udowodnić lepszość krossa porównując w ten sposób. Ja powiem krótko widzę, że jesteś fanatykiem krossa, ale nie warto. Za 2k kup używkę do enduro, przynajmniej się nie rozleci o krawężnik

Napisano

Lepszy, ale i droższy. Ty na siłę chcesz udowodnić lepszość krossa porównując w ten sposób. Ja powiem krótko widzę, że jesteś fanatykiem krossa, ale nie warto. Za 2k kup używkę do enduro, przynajmniej się nie rozleci o krawężnik

no ok , szkoda dziwne ze cos za 1000 zl moze byc lepsze od czegos za 1500.

Dzieki za odpowiedzi.

Jak ktos chce niech sie wypowie

Napisano

Po 1 naucz się czytać i pisać, bo nie rozumiesz. No, ale już dobra wytłumaczę ci twoje zachowanie na przykładzie (jak dla dziecka) co jest lepsze giant glory czy hexagon x8

Tutaj hexagon robi za twoje lazaro, podoba się?

Napisano

Panowie, 

Dziś zdecydowałem się na zakup roweru. Jako typowy newbie również wszedłem na stronę Kross'a w celu wyszukania jednośladu. 

Mój typ padł na Hexagon'a x6 XL. Jednak z tego co widzę po Waszych opiniach to Kross nie jest już tak mocną marką co kiedyś ;) 

Czy jesteście mi w stanie polecić coś poza Krossem czy tym Lazaro do 1500? Nie chodzi mi o rozpisywanie się nad wyższością części i modeli. Nie będę robił więcej niż 50KM dziennie po mieście, więcej może się zdarzyć tylko na wyjeździe ;)

Chodzi mi o podanie przykładowych modeli które mógłbym wybrać. Będę wdzięczny jeśli podzielicie się swoim doświadczeniem i podrzucicie parę urleli ;)

Napisano

Powiem że Kupiłem rower Kross Hexagon x6 mam go już 3 dzień i jestem bardzo zadowolony. Rower Służy mi w terenie (leśne drużki jak i ostry teren) oraz w miescie. W każdych warunkach amortyzatory Sr Suntour XCT v4 sprawują się bardzo dobrze.

Jedną wadą są może rączki po kilku godzinach jazdy mogą boleć ręce lecz z każdym dniem jazdy się przyzwyczaimy :)

Jeżdżę rowerem z kolegą który ma Lazaro ma rower prawie rok i juz mu zardzewiała kierownica(Kross ma inną która nie wygląda na taką która rdzewieje) , a linki w których obudowie podobno sa jakieś druciki porysowały mu strasznie rame. Wystarczył jedno przypadkowe lekkie uderzenie kluczami aby powstał duży odprysk lakieru. Końcówek rączek po ok pół roku już nie było.. Pod względem wyglądu i estetyki Hexagon przewyższa Lazaro wyglądem. Jeżeli chcecie aby podczas jazdy po miescie oczy byly skierowane na wasz rower oraz chcecie mieć satysfakcje z płynnej jazdy  kupcie Białego Hexagona x6 :)

Dziękuje za rady !

Panowie, 

Dziś zdecydowałem się na zakup roweru. Jako typowy newbie również wszedłem na stronę Kross'a w celu wyszukania jednośladu. 

Mój typ padł na Hexagon'a x6 XL. Jednak z tego co widzę po Waszych opiniach to Kross nie jest już tak mocną marką co kiedyś ;)

Czy jesteście mi w stanie polecić coś poza Krossem czy tym Lazaro do 1500? Nie chodzi mi o rozpisywanie się nad wyższością części i modeli. Nie będę robił więcej niż 50KM dziennie po mieście, więcej może się zdarzyć tylko na wyjeździe ;)

Chodzi mi o podanie przykładowych modeli które mógłbym wybrać. Będę wdzięczny jeśli podzielicie się swoim doświadczeniem i podrzucicie parę urleli ;)

Wybrałem Hexagona i jestem zadowolony :)

Napisano

Kross ma inną która nie wygląda na taką która rdzewieje

nie wygląda, ale jednak rdzewieje.. Wiem, bo sam przez 2 miesiące używałem, ale grunt, że jesteś zadowolony z zakupu, pozdrawiam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...