makog Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Witam czy kupujac przerzutke przednia ma to duze znaczenie czy jest ona dla kąta rury podsiodłowej 63-66 stopni a 66-69 stopni. Moj rower to typowy treking. Na podstawie tego schematu http://mtbikes.pl/ar...e/#.Ufk9gtJ_6yw udału mi się zmierzyć kontomierzem ze ten kąt wynosi w moim rowerku 66 stopni, plus -minus 1 stopien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janooch Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Większość przerzutek zwłaszcza z wyższych grup ma kąt 66-69 stopni. Jeśli się dobrze przyjrzysz to na Twojej obecnej przerzutce jest napisany symbol i kąt. FD-M...-6 – przerzutka do kąta 66-69° FD-M...-3 – przerzutka do kąta 63-66° Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 31 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Większość przerzutek zwłaszcza z wyższych grup ma kąt 66-69 stopni. Jeśli się dobrze przyjrzysz to na Twojej obecnej przerzutce jest napisany symbol i kąt. Ja znam symbol i kąt obecnej przerzutki ktora mam załozoną, ale moje pytanie w pierwszym poscie brzmalo nieco inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 No więc ma duże znaczenie pod jaki kąt podsiodłówki zaprojektowana jest przerzutka, sam znam z tego forum przypadek w którym nie dało się prawidłowo wyregulować przerzutki z powodu j/w. PS Nie wiem jaki kąt mierzyłeś, ten na rysunku to kąt podsidłówki względem linii łączącej osie kół, w przerzutce chodzi o kąt podsiodłówki względem tylnych widełek (kąt względem widełek 66-69 odpowiada mniej więcej powszechnie podawanemu kątowi względem osi kól 71-74*). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 31 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 PS Nie wiem jaki kąt mierzyłeś, ten na rysunku to kąt podsidłówki względem linii łączącej osie kół, w przerzutce chodzi o kąt podsiodłówki względem tylnych widełek (kąt względem widełek 66-69 odpowiada mniej więcej powszechnie podawanemu kątowi względem osi kól 71-74*). Wiec z tego co piszesz to raczej odpada zakup przerzutki o kącie 63-66 stopni. Ja mierzyłem wzgledem osi koł i wyszło mi te 66 stopni a wzgledem widełek jest wiecej, Tylko Rulez popatrz na to http://www.kross.pl/pl/2013/trekking/trans-alp, w/g tego to chyba jest odwrotnie jak Ty piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Nie widzę tu niczego odwrotnego, na czym ta odwrotność miała by polegać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Rulez, w sumie to juz nie wazne, a moze ja zle zrozumialem . Napisalem do dystrybutora rowerow na polske i odpisali mi jasno i wyraznie ze przerzutka musi byc pod kąt 66-69 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.