Skocz do zawartości

[rower] Kross Hexagon X2

bonek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, was wszystkich bardzo serdecznie... mam bardzo ważne pytanie, dziś kupiłem Kross Hexagon X2 i pytanie do was, czy ten rower daje rade, czy jest wgodny w jeździe, mam przerzutki Shimno 7 ( dalej nie wiem ), opony nie sa standardowe jak w sklepie, zmniejszyłem troche szerokość gumy... czekam na wasze odpowiedzi i pozdro. 

Napisano

Zależy jak masz zamiar ,,tym,, jeździć.

no chce jezdzic po ulicach , lasach , ogólnie rozne tereny ... a po ile km. nie wiem tyle ile wyznacze sobie przed startem po 30 - 50 km :) 

Napisano

Jeżeli nie będziesz go jakoś katować to raczej ok. Ale na ostrzejsze jazdy to jest za słaby. 

no nie mam zamiaru nim jezdzic jakos wyczynowo... 

Napisano

Wypad za miasto w tak! Przejażdżka tak! Dynamiczna przejażdżka Tak! Wypad w Las Tak! Szosa Tak! Oprócz Giętkiego jak guma suportu jest to rower OK. Ok nie znaczy ani zły, ani świetny. Jest to rower który nadaje się dla każdego który lubi sobie pojeździć. 
Plusy:
- Dobra rama
- Dobre Obręcze (ciężkawe, ale wytrzymałe)

- Komponenty przyzwoite (sztyca itp)

- Tani w utrzymaniu

- Przyzwoity Widelec
Minusy:
- Słaby suport
- Wolnobieg (niektórzy mówią, że się szybko łamią ośki, ja żadnego nie wykończyłem) 
@Edit: Te piasty są pancerne, więc wolnobieg nie jest takim minusem, lecz ograniczeniem.

Napisano

Czyli patrząc na wasze komentarze... każdy narzeka na ten wolnobieg, czyli jak bym zmienil np. na kasete było by jeszcze lepiej ? :D 

Napisano

Czyli patrząc na wasze komentarze... każdy narzeka na ten wolnobieg, czyli jak bym zmienil np. na kasete było by jeszcze lepiej ? :D

Dopóki działa, nie ma to najmniejszego sensu. Jak wolnobieg lub oś wolnobiegu zdechnie, zmień na system kasety.

Napisano

Wymieniasz. Ale szczerze mówiąc, piasty pod kasetę te tańsze (głównie joytech i shimano), ładowane masowo w tańszych rowerach (2,000-3,500zł) jakością od wolnobiegu nie odbiegają, ośki z psiej kupy, pękają, a to łapią luzy, trzeba je skręcać itp. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...