tobo Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 Liner włożony do pancerza 4mm? Wydaje się to niemożliwe. Pacerz 4 mm stosowany jest w zestawach bez linera, grubszy, 5 mm posiada liner który mieści się w środku.
OrzelPiotr Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 No właśnie o tym pisałem, są dwa rodzaje pancerzy w zestawie SRAM Gore - cieńszy pancerz 4mm stosuje się od manetki do pierwszej przelotki i on już w sobie ma zintegrowany liner (wygląda on tak samo ale nie da się go wyciągnąć), następnie za nim układamy normalny liner a na niego w dowolnych punktach nakładamy 5mm pancerz. Skutkiem czego na końcu 4mm pancerza mamy łączenie linera, które to w mojej opinii do szczelnych nie należy. Trochę to bez sensu jak dla mnie wolałem poprzednie rozwiązanie gdzie liner był na całej długości a w wybranych miejscach nakładało się 5mm pancerz. Też na początku myślałem, że to jakaś pomyłka ale wszystko jest opisane w załączonej instrukcji. W wolnej chwili mogę zeskanować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.