Skocz do zawartości

[pulsometr] Medion MD 40991 - Pomoc w ustawieniu treningu

siwol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Od kilku dni jestem posiadaczem pulsomentru Medion MD 40991, który występuje również pod nazwom crane sport.

Co najlepsze, funckjami jest identyczny jak sigma, a dużo tańszy.

Posiadam instrukcję w języku niemieckim i angielskim znalazłem nawet po polsku od innego modelu bo te mediony taki sam soft mają. Jest opisane tyle funkcji, a nie wiem jak to ustawić.

Podstawowe sprawy typu godzina / budzik/ włączenie stopera/ włączenie stoper wstecznego / ustawienie danych użytkownika oraz programu treningu to mam wszystko poustawiane chodzi elegancko puslsometr działa sprawdzany na rowerze.

Interesowało by mnie istawienie jakiegoś treningu z interwałami czy coś żebym mógł przełączać, albo by on przełązcał. Tak jak jest opisane w instrukcji. Niby może obliczać BMI automatycznie lub manualnie, ale jedynie doszedłem do tej drugiej opcji.

Stoper działa tak iż po wciśnięciu przycisku s/s przelatują okrążenia. Przy przytrzymaniu set czy mode nie pamietam wyskakuje REV i odlicza wstecznie czas i po upływie wyskakuje wynik prawdopodobnie to średni puls w tym czasie.

No i mam ustawiony zakres pulsu wysoki i niski pułap i pika ostrzegając, że albo za niski albo za wysoki jets puls.

Po co te programy ustawiać jak one nie mają nic wspólnego z tymi opcjami.

Chyba, że nie umiem tego ustawić, ale wertuję instrukcję robie co trzeba i nie pokazuje mi tego co jest pokazane na instrukcji.

Może, ktoś miał pulsometr z mediona i wie jak to ustawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...