Skocz do zawartości

[Rybnik] Skradziono rower Scott Aspect 2012 w Rybniku

Titov

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Skradziono mi rower w poniedzialek tj 29.07.2013r w Rybniku centrum.Rower marki Scott Aspect z 2012r. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie proszę o kontakt 792632281lub mail titovomot@gmail.com lub gg: 2914321.Zamieszczam link ze zdjęciem poniżej. Pozdrawiam

http://img22.otofotki.pl/obrazki/li168_scott-aspect-50-2012-mountain-bike.jpg

post-167978-0-98645000-1375267788_thumb.jpg

Pomocne moze byc dokladne opisanie calego zajscia. Gdzie dokladnie, o ktorej godzinie, w jakich okolicznosciach, czym zabezpieczony. Nawet jesli nie uzyskasz tutaj pomocy, tomoze inni wyciagna wnioski dla siebie na przyszlosc. Im wiecej napiszesz, tym wiecej mozna sie dowiedziec.

Witam, Skradziono mi rower w poniedzialek tj 29.07.2013r w Rybniku centrum.Rower marki Scott Aspect z 2012r. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie proszę o kontakt 792632281lub mail titovomot@gmail.com lub gg: 2914321.Zamieszczam link ze zdjęciem poniżej. Pozdrawiam

http://img22.otofotki.pl/obrazki/li168_scott-aspect-50-2012-mountain-bike.jpg

Sytuacja miała miejsce naprzeciwko dyskoteki imperium na ul. Raciborskiej między godziną 13 a 14 w parku gdzie znajduje się budka z klockami Lego, jak zwykle byłem w pracy rower był zapięty, wyszedłem na 3 min. po wodę do picia i zastałem przecięte zapięcie. Zgłosiłem sprawę na policję, na fb. Powiadomiłem znajomych. Teraz przeglądają panowie policjanci monitoring miejski ale jak na razie nic. Ewidetnie musiało to być obserwowane przez sprawców. Rower dosyć specyficzne ma malowanie z jakim sie przynajmniej w okolicach Rybnika nie spotkałem. Posiadałem go AŻ dwa miesiące :/

Czym byl zapiety bo to ma niebagatelne znaczenie dla chcacych uchronic swoje rowery w przyszlosci. Jest tu sporo tematow na temat U-lockow, lancuchow i linek oraz wyzszosci jednych nad drugimi, dlatego dobrze wiedziec, co sie sprawdza a co nie. Zlodziejom to rece trzeba ciac i bedzie naprawde lepiej :)

Czym byl zapiety bo to ma niebagatelne znaczenie dla chcacych uchronic swoje rowery w przyszlosci. Jest tu sporo tematow na temat U-lockow, lancuchow i linek oraz wyzszosci jednych nad drugimi, dlatego dobrze wiedziec, co sie sprawdza a co nie. Zlodziejom to rece trzeba ciac i bedzie naprawde lepiej :)

Zwyczajnym zapięciem na kluczyk raczej ze średniej półki. Cięcie było prezycyjne...

Szkoda kolego.

Jak masz numery ramy - to podaj - może kiedyś Ktoś sprawdzi, może kiedyś "wypłynie".

Co ciekawe - jakiś czas temu byłem z makulaturą na skupie i przyszedł gość i pytał pracowników "czy są jakieś ramy rowerowe" - poszli z nim na tyły.

hmmmm.....

"Kradziej" może puścić w całości lub po częściach - a rama..... tu już sami się możecie domyślać co można z takim "fantem" zrobić.

Jednak poczucie bezsilności i straty jest zrozumiałe - człowiek próbuje na wszelkie możliwe sposoby szukać.

Podaj numer ramy - może to być pomocne (wujek google może znajdzie jeżeli potencjalny nowy właściciel będzie szukać info o "okazji")

ps Może wprowadzić konieczność/ możliwość wpisywania numeru w temacie zaginionego roweru - aż dziw bierze że ludzie nie wpisują w temacie - przecież google wyrzuca u siebie wyniki - więc jeżeli Ktoś mądry będzie chciał kupić - może sprawdzi - zawsze to jakaś możliwość...

• 2 tygodnie później...

Jakiego koloru był rower?

https://www.google.pl/search?q=scott+aspect&client=firefox-a&hs=TBM&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=cJ4QUoq5PJCWhQfa6YBQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=923#bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&fp=85910e78c6c9e624&q=scott+aspect+50&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial&sa=1&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=YtnVzFB5N_3RkM%3A%3BQlG_zYLa-U6HCM%3Bhttp%253A%252F%252Frowergorski.com.pl%252Fphotos%252F26%252F03%252F28%252Fscott-aspect-50-xl-gwarancja-tanio-2603286510_1_orginal.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Frowergorski.com.pl%252F2012%252F09%252F10%252Fscott-aspect-50-xl-gwarancja-tanio%252F%3B1024%3B768

Szkoda kolego.

Jak masz numery ramy - to podaj - może kiedyś Ktoś sprawdzi, może kiedyś "wypłynie".

Co ciekawe - jakiś czas temu byłem z makulaturą na skupie i przyszedł gość i pytał pracowników "czy są jakieś ramy rowerowe" - poszli z nim na tyły.

hmmmm.....

"Kradziej" może puścić w całości lub po częściach - a rama..... tu już sami się możecie domyślać co można z takim "fantem" zrobić.

Jednak poczucie bezsilności i straty jest zrozumiałe - człowiek próbuje na wszelkie możliwe sposoby szukać.

Podaj numer ramy - może to być pomocne (wujek google może znajdzie jeżeli potencjalny nowy właściciel będzie szukać info o "okazji")

ps Może wprowadzić konieczność/ możliwość wpisywania numeru w temacie zaginionego roweru - aż dziw bierze że ludzie nie wpisują w temacie - przecież google wyrzuca u siebie wyniki - więc jeżeli Ktoś mądry będzie chciał kupić - może sprawdzi - zawsze to jakaś możliwość...

AS11205418

Poza numerem masz w miarę aktualne zdjęcie samego roweru? Nie chodzi o zdjęcie ze strony producenta, tylko o szczególne obtarcia, uszkodzenia, wymienione części?

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...