Piehursson Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Abstrahując od jakości ubrań z Lidla (nie oceniam bo nie mam przyjemności użytkować) to co Pan sprzedawca mówi dzieliłbym przez dziesięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 4F też jakością swoich ciuszków tyłka nie urywa. Mam porównanie jedynie kolarek z 4F i Lidla i te pierwsze wyglądają na znośne (ale i tak zwróciłem po zakupie) a te drugie badziewne ale przynajmniej tanie. A pan sprzedawca tradycyjnie jak zawsze pier**** zachwalając to co ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talin Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 W Tchibo próbują pozbyć się letniej kolekcji rowerowej. Może komuś się przyda: http://www.tchibo.pl/discount-sports (trzeba przewinąć ponad połowę strony). Wygląda ciekawie... Kask niemal identyczny jak w lidlu - ktoś miał ten od Tchibo? Widzę go u nich nie pierwszy raz... Co sądzicie o tych żelowych rękawiczkach z tchibo - warte uwagi, czy pic na wodę i zwykłe rowerowe "bezpalcówki" są tyle samo warte? Siodełko - tchibo żelowe (tańsze) vs. lidl dmuchane (droższe) - warto myśleć o tym z lidla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 No tak, ale trochę inny... Na dwa rowery, montowany do ściany, a nie do sufitu, bez systemu linkowego. Według mnie ten bardziej praktyczny. przeca w gazetce internetowej stoi jak byk że wieszak będzie... No właśnie jest inny, kończę właśnie remont pomieszczenia z rowerami i wszystko jest zaprojektowane pod taki wieszak sufitowy, po prostu nie mam ściany gdzie mógłbym przykręcić ten inny wieszak, potrzebna mi ta "winda", 2 rowery będą na dole, a 3-ci, najrzadziej używana downhillówka, będzie sobie tam wisieć. Widziałem na allegro te windy, więc pewnie tam po prostu kupię, chociaż wyjdzie to drożej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 A co sądzicie o tych spodenkach z tchibo http://www.tchibo.pl/meskie-spodenki-rowerowe-p400013174.html jest sens za taką cenę czy lepiej kupić coś innego na przykład http://www.mikesport.pl/mimo-basic-spodenki-rowerowe-bez-szelek-wkadka-coolmax.html albo http://www.sklep-presto.pl/product-pol-25859-Spodenki-rowerowe-kr-z-wkladka-Coolmax-6164.html. Osobiście chodzi mi o wkładkę żeby nie było jak w decthlonowych, że jest przesunięta do przodu i siedzi się połową tyłka na gąbce a resztą na materiale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadeQ Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 A czy ten zestaw lampek z lidla za 34zł bodajze jest opłacalny ? Ciekawi mnie w opisie że przednia lampka ma regulowane natężenie światła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 A czy ten zestaw lampek z lidla za 34zł bodajze jest opłacalny ? Ciekawi mnie w opisie że przednia lampka ma regulowane natężenie światła Mam starszy model z przed roku i jestem zadowolony, jak na taką kwotę w komplecie z bateriami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadeQ Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 A powiedz mi czy ta przednia lampka jest wystarczająca żeby oświetlić drogę w nocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Jest. Mój tato taką miał. Miałem okazje testować ją tylko w ciemnym, 30 metrowym korytarzu piwnicy. Świeciła bardzo solidnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 A powiedz mi czy ta przednia lampka jest wystarczająca żeby oświetlić drogę w nocy? Wracałem wczesną wiosną z tą lampką grubo po zachodzie słońca drogą rowerową z Mielna do Koszalina i guza nie nabiłem, prędkość przelotowa do 25km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadeQ Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Dobra dzięki, wpadne do lidla w poniedziałek to może kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Również polecam te lampki. Kupiłem na początku tego roku - mega świecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evildick Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 W Tchibo próbują pozbyć się letniej kolekcji rowerowej. Może komuś się przyda: http://www.tchibo.pl/discount-sports (trzeba przewinąć ponad połowę strony).Wygląda ciekawie...Kask niemal identyczny jak w lidlu - ktoś miał ten od Tchibo? Widzę go u nich nie pierwszy raz... Co sądzicie o tych żelowych rękawiczkach z tchibo - warte uwagi, czy pic na wodę i zwykłe rowerowe "bezpalcówki" są tyle samo warte? Siodełko - tchibo żelowe (tańsze) vs. lidl dmuchane (droższe) - warto myśleć o tym z lidla? Jeśli masz wybór, to bierz kask z Tchibo. Jeżdżę w takim drugi sezon i jest spoko. A jakość wykonania jest o niebo lepsza niż tego z Lidla i jest też o wiele wygodniejszy. Wiem, bo zanim kupiłem mierzyłem ten z Lidla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidermanpl Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Kupiłem tą koszulke na wiosnę Zastanawiam się teraz nad tą ALe czy jest sens?? Grubość ocieplenie pewnie to samo różnica tylko długi rękaw? Na temp 17-35 z krótkim... Poniżej 17 stopni to ta ... z długim? raczej jakiś softshell grubsza bluza Czy jest sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Niekoniecznie musi być taki sam materiał. Mam lidlową z długim rękawem sprzed dwóch lat i tkanina jest grubsza i cieplejsza od typowego, letniego syntetyku. Jeżdżę w niej w temp. 15...18 st. C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidermanpl Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Niekoniecznie musi być taki sam materiał. Mam lidlową z długim rękawem sprzed dwóch lat i tkanina jest grubsza i cieplejsza od typowego, letniego syntetyku. Jeżdżę w niej w temp. 15...18 st. C. No wlaśnie tak myślałem. No nic trzeba się wybrać i podotykać na żywo a cenowo? bo nie wiem jak stoją tego typu znowu trekking się szykuje .. za granicą są oferty http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-85F8AA9F-44312C70/lidl_sk/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=36491 Może coś na rower się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 No właśnie jest inny, kończę właśnie remont pomieszczenia z rowerami i wszystko jest zaprojektowane pod taki wieszak sufitowy, po prostu nie mam ściany gdzie mógłbym przykręcić ten inny wieszak, potrzebna mi ta "winda", 2 rowery będą na dole, a 3-ci, najrzadziej używana downhillówka, będzie sobie tam wisieć. Widziałem na allegro te windy, więc pewnie tam po prostu kupię, chociaż wyjdzie to drożej... pierwszy z brzegu allegro mozesz poszykac najtanszego po uwzglednieniu przesylki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwybike Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Przestrzegam przed kurtkami na rower z Lidla.Kupiłem taką 3 tygodnie temu w Czechach i jest tragiczna. Zabrałem ją ostatnio na rower (żeby na zjazdach nie było mi zimno) a później się ochłodziło i wracałem w niej do domu.Nie wspomnę o tym że było w niej cholernie gorąco.Wróciłem do domu, powiesiłem ją i następnego dnia sprawdzam a ona od wewnątrz taka mokra że można ją wykręcać.Musiałem ją obrócić żeby wyschła.Wątpię aby winna była temperatura na zewnątrz bo wieczorem jak wracałem było ok 8-10 stopni a sam nie pocę się bardzo mocno.Dzisiaj zabrałem ją na Pradziada (ubierałem ją na powrocie na zjazdach i sytuacja wygląda identycznie jak wcześniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak88 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 16 września ponownie będzie trekking w LIDLu: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=45189 . Mnie najbardziej zainteresował sportowy zegrarek z kompasem i wysokość. Często rowerem jeżdżę na "czuja", bez nawigacji GPS. Posiłkuję się tablicami informacyjnymi przy drodze, czy z mapami i taki zegar-kompas by mi się przydał. Pierwszy raz go widzę w ofercie, miał ktoś z tym sprzętem styczność, nadaje się, czy to chiński zegareczek nie warty uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Każdy klasyczny zegarek ze wskazówkami ma w sobie kompas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Wrażenia z tego zegarka są tutaj (jeszcze nie czytałem do końca)http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=32&t=12082 Edit: Wygląda, że można zaryzykować i tak też uczynię. W starszym modelu można było pokombinować z ustawieniami serwisowymi i wysokościomierz zmienić w barometr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Każdy klasyczny zegarek ze wskazówkami ma w sobie kompas pod warunkiem, ze slonce jest widoczne a z tym w nocy lub jesienia ciezko bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 No tak ale czytałem kiedyś, że to działa też w nocy jak kierujesz na jakiś gwiazdozbiór, nie pamietam dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Jak widzisz gwiazdy to nie potrzebujesz zegarka by ustalić północ. Tak samo w mieście wystarczą anteny satelitarne. Ale w lesie czy w górach już tak różowo nie jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Wystarczy ciągle iść na wschód - tam musi być jakaś cywilizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.