Smyq90 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Takie pytanie mnie naszło odnośnie ubrań. W swojej pracy mam dość częsty kontakt z odzieżą lecz raczej nie sportową, spotkałem się pare razy z podziałem na długość oprócz samego rozmiaru coś w stylu M(s) czyli (short- krótki) M(l) (long- długi) czy w odzieży rowerowej też stosują takie coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Tak. Tylko S, M, L to oznaczenia Short, medium, large. Dodatkowo czesto sie zdarza, ze na metce jest opis jaki wzrost obejmuje dana wielkosc odziezy. Jesli takowego opisu nie ma, to mozna go znalezc na stronie producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Nie short tylko small Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Tak. Tylko S, M, L to oznaczenia Short, medium, large. Dodatkowo czesto sie zdarza, ze na metce jest opis jaki wzrost obejmuje dana wielkosc odziezy. Jesli takowego opisu nie ma, to mozna go znalezc na stronie producenta. Koledze chodzi o cos innego. Np. L(S) - Large Short - ktos z duza klata (brzuchem ;]) ale krotkimi raczkami/nozkami, M(L) - Medium Long - ktos szczuply ale "dlugi". Takie dodatkowe rozmiarowki, zeby lepiej dopasowac ubranie. Wydaje mi sie, ze gdzies to widzialem, ale to raczej rzadka sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No dokładnie bo skoro odzież rowerowa ma być jak najbardziej "uszyta na miarę" to spodziewałem się, że są takie dodatkowe rozmiarówki dla różnych typów sylwetek i wzrostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Nie koniecznie. Sylwetka rowerzysty jest dosyć charakterystyczna i powtarzana. Do tego dochodzi duża elstyczność ubrań i samodopasowanie. A jak ktoś ma sylwetkę zbliżoną do bryły doskonałej to szuka cichów w Lidlu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 troszkę offtopic. Czy komuś złamała się może oprawka okularów z lidla z rzutu z zeszłego lata? Bo mi akurat zostały oprawki, a szkła gdzieś posiałem, prawdopodobnie zgubiłem w górach. Jak ktoś ma gdzieś te szkła i nie są mu potrzebne, to chętnie przygarnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 przypomnij mi się na pw - jakieś szkła mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzetar Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Czy pulsometr z Lidla jest wart zakupu? Ma być u mnie w ofercie od czwartku za całe 39 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Działa, mierzy, ma kilka funkcji i uchwyt na kierownicę. Za swoje pieniądze jest warty zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinczon Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 pulsomert jest ok ... za takie pieniądze nic lepszego sie nie znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 a gdzie konkretnie na Mazurach będzie ta oferta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Ja płaciłem 60 i jest całkowicie warty tych pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 coś o zakupach w dyskontach:http://www.youtube.com/watch?v=EK8sf9KfLq0 tak się składa, że mnie strefa przygraniczna obejmuje i wiem coś o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzetar Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Jaca911, pinczon, Piter233 dzięki za info mrmorty - Szczytno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 tak się składa, że mnie strefa przygraniczna obejmuje i wiem coś o tym Heh skąd ja to znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Tak. Tylko S, M, L to oznaczenia Short, medium, large. Dodatkowo czesto sie zdarza, ze na metce jest opis jaki wzrost obejmuje dana wielkosc odziezy. Jesli takowego opisu nie ma, to mozna go znalezc na stronie producenta. Koledze chodzi o cos innego. Np. L(S) - Large Short - ktos z duza klata (brzuchem ;]) ale krotkimi raczkami/nozkami, M(L) - Medium Long - ktos szczuply ale "dlugi". Takie dodatkowe rozmiarowki, zeby lepiej dopasowac ubranie. Wydaje mi sie, ze gdzies to widzialem, ale to raczej rzadka sprawa. SL - short sleve, LS - long sleve, MS medium sleeve - nie ma to wgóle nic wspólnego z rozmiarem oznacza krótk rękaw, długi rękaw i 3/4 długości rękawa, np bluzy typu burner. Oznaczenia literowe są od kilu XXXS do kilu XXXL i inaczej nie dpasujesz. Odzież spotrowa na szczęście ma tolerancje w postaci gumek, czy też pasów ściągających - np. kupujesz spodnie większe i ściągasz obwót pasa rzepami, czy też sznurówką. Ale spotkałem się z oznaczeniem numerycznym, gdzie rozmiarówka była podana jako obwod w pasie/długość nogawki, tyle że to już nie oznaczenie literowe. Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Dziś odwiedziłem Decathlon i kupiłem sobie kilka drobiazgów: 1. Spodnie na szelkach za 99zł http://www.decathlon.pl/legginsy-3-z-szelkami-czarne-id_8282708.html Wydają się dość grube. Cena przystępna. Jak ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi spodniami fajnie byłoby poznac jakąś ciekawą opinię :-) 2. Opaska na uszy. Dokładnie taką jak tu http://www.decathlon.pl/opaska-narciarska-dwuwarstwowa-13-id_8285287.html 3. Kurtkę do biegania przeciwiatrową (używana będzie częściej na rowerze) Kalenji http://www.decathlon.pl/kurtka-running-essential-wind-id_8184388.html#avantages Mam nadzieję, że będę zadowolony. Jutro mały teścik :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adolfik9501 Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Wracając na chwilę do rozmiarów łączonych takich jak np. L/L (large/long), L/R (large/regular) to się stosuje je w ciuchach wojskowych. Wersja long w przypadku spodni jest kilka cm (<10 cm) dłuższa niż regular, przy takim samym pasie. Oczywiście wszystko w teorii, gdyż wojskowe ciuchy i tak trzeba mierzyć bo rozmiar rozmiarowi nierówny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avacs Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Siemałysy. Ja mam takie spodnie od zeszłego roku. Co prawda kupiłem w Koodzy jeszcze przez przemianowaniem na Decathlon ale moim zdaniem spełniają swoje zadanie bardzo dobrze. Nie mam co prawda porównania z innymi ale te mi odpowiadają. Jedynym mankamentem może być brak rozporka Przy dłuższych wyjazdach może być to kłopotliwe bo część osłaniająca brzuch w moim wypadku sięga za pępek. Aż tak długiego nie mam . Ale z tym sobie można łatwo poradzić wszywając jakiś delikatny zameczek tak aby nie uwierało ani nic. W temperaturach 0-10 stopni świetne. W wyższych trochę za ciepłe, poniżej 0 nie testowałem. Jak masz jeszcze jakieś pytania wal na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Siemka Kolego avacs w zupełności się z Tobą zgadzam. W tych spodniach zdecydowanie przydałby się jakiś rozporeczek na dłuższe przejażdżki. Chociaż na te krótsze również Co do opinii. Podzielam ją. Przejechałem w nich już trochę i spisują się dobrze. Najniższa temperatura w jaką jeździłem to ok -4 st.C. Za ciepło nie było, za zimno również. Dało się wytrzymać. Plusem sa szelki. Są to moje pierwsze spodnie z szelkami, ale zapewne nie ostatnie W chłodne dni nie ma możliwości żeby plecy choć przez moment były gołe Z zakupu zadowolony jestem w 100% Dziś sprawiłem sobie bluzę rowerową z decathlonu. Z założenia ma być cieplejsza od tej, którą używam obecnie. Dokładniej taką: http://www.decathlon.pl/bluza-3-black-asphalt-id_8282700.html Jutro test bluzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mck5 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Cześć, Ostatnio kupiłem stojak montażowy do roweru z lidla i uważam, że za cenę za jaką jest oferowany (90) jest do super propozycja. Na razie tylko testowo złożyłem i powiesiłem rower, ale widać, że wszystko trzyma się kupy, jest stabilne i fajnie będzie się na tym pracować. Wiadomo, nie jest to szczyt jakości, ale nie można tego oczekiwać w tej cenie. Ciekawe jak będzie z trwałością, oby nie okazało się, że chytry dwa razy traci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Nigdzie nie ma wzmianki o kącie widzenia kamerki, więc pewno ma bardzo wąski kąt co uczyni kamerę mało przydatną i efekty nagrywania będą mierne. W filmie promocyjnym na YT jest - obiektyw szerokokątny 120*. Ogólnie poszukajcie filmów tego sprzętu bez obróbki - nie jest źle. Ogólnie ma 2 tryby, ale żeby ich używać należy wgrywać odpowiedni soft za każdym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejx Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam. W dniu dzisiejszym zakupiłem bieliznę termoaktywną z Lidla. Pierwszy raz używam takiej rzeczy,nie mam porównania z innymi, ale jestem zadowolony . Na bieliznę ubrałem niegrube dresy/przeznaczone na halę sportową/,założyłem jesienną kurtkę przeciw deszczową i w drogę. Jazda była rekreacyjno-sportowa.Po dwóch godzinach jazdy moje ciało jest niezgrzane,niezimne i co najważniejsze suche!Pachy mają bardzo dobrą wentylację,jest sucho! Moim zdaniem za 80 zł kpl. nic lepszego nie znajdziecie.Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Wolałbym za 80 zł kupić górę Brubecka a na dół stosować tylko spodnie kolarskie. Przecież w samej bieliźnie i tak jeździć nie będziecie, no ale co kto woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.