DIYaudioPawelS Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 ja kupilem tylko gore na testy. XL-ka za szeroka a L-ka za krotka strasznie zimno wokol szyi na rower dopiero we wtorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlotnik Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 · Ukryte przez mrmorty, 10 Listopada 2013 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 10 Listopada 2013 - Brak powodu ja pójde w pon. jak jeszcze beda i zobacze spodnie i koszulki. moze jak jeszcze beda to kupie Odnośnik do komentarza
K4JT3K Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 · Ukryte przez mrmorty, 10 Listopada 2013 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 10 Listopada 2013 - Brak powodu W poniedziałek nie idź bo święto Odnośnik do komentarza
broklyn20 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Po ocenie organoleptycznej wydaje mi się że bliżej temu kompletowi do bawełny niż jakiegokolwiek materiału termo. Informacji na temat składu się nie doszukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Kupiłem te koszulkę termo z Lidla.Specjalnie na dłuższy wieczorny spacer z psem ubrałem tylko ją i lekką rowerową kurtkę z membraną firmy 4F.Przy temp 9st C przez 40 minut nie zmarzłem.Więc może toto 22zł warte.Zobaczymy jak w ruchu na rowerze się spisze.Dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak88 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Wczoraj kupiłem kalesony i koszulkę i wybrałem się na rower. Na liczniku 11,6 stopni Celsjusza i w nogi było mi za gorąco. Miałek kalesony i spodnie i bardzo się grzałem. Co do góry to zwykła koszulka na to ta termo z Lidla i rowerowa na wierzch. Powiem, że ogólnie było mi ciepło, ale strasznie wiało po rękach. Korpus był jak najbardziej chroniony. To jest oczywiście moje odczucie, wiec trzeba przyjąć na to poprawkę. Przy okazji natrafiłem także na kominiarkę pod kask. Nie była przeceniona, ale wziąłem. Jeszcze jej nie testowałem, ale myślę, że będzie jak najbardziej ok. Dzięki temu będzie cieplej w szyję i uszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 o do góry to zwykła koszulka na to ta termo z Lidla i rowerowa na wierzch. Kompletnym bezsensem jest zakładanie koszulki termo jako drugą warstwę a w dodatku na zwykłą (jak podejrzewam bawełnianą) koszulkę. Gdzie tu logika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Kupiłem komplecik w Lidlu, co do ciuchów z tego sklepu jestem już uprzedzony i wolę wydać więcej niż narzekać na lidlową rozmiarówkę ale muszę przyznać że nie jest źle. Jest nieco zawyżona bo zwykle biorę L-XL a na szczęście lidlowe L spasowało i nie trzeba było zmieniać. Dlaczego kupiłem? Bo za te pieniądze to ciężko kupić zwykłe kalesony i podkoszulkę Nie zakładałem nawet że bielizna będzie termoaktywna. Pierwsze spostrzeżenia - w koszulce biegałem przed ostatnim morsowaniem i plecy były dość mokre, także jest ciepła aż nadto. Kalesony są okej, mają delikatne ocieplenie na kolanach ale odbija się na na komforcie - czuć że nie są bezszwowe. Szkoda że tego ocieplenia nie ma na łydkach bo jednak trochę po nich wieje. Mogą pomóc dłuższe skarpety lub jakieś getry. Ocieplenie na tyłku sprawia że pampers przy jeździe w chłodniejsze dni musi złapać więcej wilgoci. Jeśli chodzi o kalesony to nie żałuję - za śmieszne pieniądze mam ciuch do zakładania na krótkie kolarki przy kilku stopniach na plusie. Koszulka - na pewno się nie zmarnuje w chłodniejsze dni ale jak dla mnie to na rower nadaje się średnio- plecy powinny być ocieplone w dolnej części - "pas nerkowy" a góra pleców bardziej oddychająca i przewiewna. Materiał to 100% poliester - to na plus bo nawet jadąc w delikatnym deszczu w zmokniętych kalesonach było dość ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoon Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 kalesony zakupione i przetestowane co prawda nie na rowerze ale biegając na kalesony miałem jeszcze legginsy biegowe i okazuje się że w temp +6 stopnie w stosunkowo szybkim tempie (zawody) to za ciepło na rower wydaje się że temperatury do +8-10 i lekkie spodnie z windstoperem to będzie dobry wybór, a do biegania poniżej zera w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 ja kupilem tylko gore na testy. XL-ka za szeroka a L-ka za krotka strasznie zimno wokol szyi A przecież pisałem, że bielizna rowerowa bielizna na sezon zimowy powinna być z golfem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Niekoniecznie, ja np ubieram bluze termo z dlugim rekawem, a potem normalny golf, nawet z bawelny i kurtke, dodatkowo kominiarka, gdzie czesc szyjna kominiarki wkladam pod kolnierz od golfa. Zdaje egzamin, w szyje zeszlej zimy nie zmarzlem. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitwie Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 A jaką masz kurtkę? Softshella? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorisvoorn Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 http://www.biedronka.gazetkapromocyjna.com.pl/biedronka/4/biedronka.php co sądzicie o tej koszulce i leginsach termoaktywnych? miał już może ktoś do czynienia z odzieżą z biedronki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4JT3K Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Wg. mnie jest to, to samo co w Lidlu (patrząc na skład i zastosowanie) tylko cena wyższa. Ja osobiście nie kupowałem w biedronce tego typu rzeczy więc nie wiem jaką oni mają rozmiarówkę, może bardziej :naszą: - bo ta z Lidla jest zawyżona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Nawet kolorystyka bardzo zbliżona, ciekawe czy Biedra i Lidl mają tego samego dostawcę albo "projektanta mody" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitwie Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Niestety nie zalapałem się na lidlowe leginsy i koszulkę (leginsów zero, koszulka za duża). Zobaczę te biedronkowe z ciekawości ale w lidlu ma być następna edycja , co sądzicie? http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-277D4A26-754FE546/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=4082 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 12 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 w ubiegłym roku kupiłem ojcu właśnie te kalesony - marudził, że są jakieś "nieforemne" no i niby XL a przy wzroście 186 sięgały mu do połowy łydki Stanęło na tym, że kupiłem mu kalesony motocyklowe (również z Lidl'a) i jest z nich bardzo zadowolony. Moim zdaniem to jedyna warta uwagi bielizna dostępna w Lidlu. W podobnych(a przynajmniej w niewiele wyższych) cenach jest bielizna termo w Decathlon'ie. Wiem, że nie wszyscy mają Decathlon w swojej mieścinie, ale jest jeszcze wysyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitwie Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 w ubiegłym roku kupiłem ojcu właśnie te kalesony - marudził, że są jakieś "nieforemne" no i niby XL a przy wzroście 186 sięgały mu do połowy łydki Stanęło na tym, że kupiłem mu kalesony motocyklowe (również z Lidl'a) i jest z nich bardzo zadowolony. Moim zdaniem to jedyna warta uwagi bielizna dostępna w Lidlu. W podobnych(a przynajmniej w niewiele wyższych) cenach jest bielizna termo w Decathlon'ie. Wiem, że nie wszyscy mają Decathlon w swojej mieścinie, ale jest jeszcze wysyłka No masz trochę racji ale tutaj był komplet za 44 zł i to strasznie dobra cena dla amatora na kilknaście wyjazdów w roku zimą. A tak na szybko patrząc w Decathlonie to kurde męskie są drogie, bo jeszcze 30 za leginsy i 30 za koszulkę było by okej. Jest jeszcze allegro, ale jak wiadomo tutaj idziesz pomacasz i to jest plus. Ja zobaczę te biedronkowe bo mam wolne i napisz[e co i jak, może sam się skuszę. U mnie niestety jest jeden lidl i ludzie stoją 30 minut przed otwarciem więc po południu i na drugi dzień już prawie nic nie ma. Damskich to jest jeszcze co niemiara.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomundo Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witam, co byscie bardziej polecali/wybrali ? Bielizna z decarhlonu wed'ze simple warm czy biedronkowa ? Cena praktycznie ta sama a jak z zastosowaniem? Sent from my Lenovo A800 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 12 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 stawiam na bieliznę od Francuzów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Również byłbym za ciuchami z Decathlonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GnX Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 W biedronce pojawiła się już bielizna termoaktywna. Czy ktoś już kupił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwel Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Mam Biedre w bloku obok wiec czesto tam bywam. Dzis przed praca poszedlem po pieczywo i przy okazji obadalem te bielizne. Nie bardzo wiem co to ma wspolnego z zima bo to jest zwykly sliski,zimny poliester i grzac to na pewno nie bedzie.Cos w Biedrze uslyszeli, chcieli tez miec na zime bielizne ale nie wyszlo Kupilem w tym ostatnim lidlowym rzucie koszulke i ona faktycznie cos tam grzeje bo ma od spodu ten "meszek". Takze bielizne z Biedry jako zimowa mozna sobie odpuscic, w Decathlonie za taka sama cene zaczyna sie bielizna narciarska i ona jest podobna do tej z Lidla, tez przyjemna w dotyku i ciepla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitwie Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 A więc byłem prezd momentem w Biedrze i pomacałem tą Bieliznę. Moim zdaniem na zimę nie warto, zero komfortu cieplnego. Ta lildowa miała lekki meszek pod od środka. Ta jest tylko cieniutkim materiałem, komfort cieplny jak w leginasch do biegania bez ocieplania. Co do rozmiarówki to podobnie jak w lidlu, żeby przylegała jak powinna będzie raczej problem. Ogólnie raczej nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 pierwszy raz mialem stycznosc z czyms takim jak bielizna termoaktywna i szczerze mowiac mocno sie rozczarowalem po tym co wyczytalem, a tym co doswiadczylem to ze sie spocilem to norma. ale ta bluza z lidla nic potu nie odprowadzila, a w dodatku mialem ciagle uczucie ze jestem mokry i bylo mi przez to bardzo zimno! wiec ja z zakupu nie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.