rossi78 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Ja polecam odzież z Tchibo. Mam i się sprawdza. Do tego dziś wysyłka gratis. Bardzo dobra jest bielizna w rozsądnych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas124 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Do tej pory to pewnie już sam wiesz ale dla tych co nie wiedzą to na +3-5 może być jak się troszkę rozepniemy pod szyją jest na tyle zimno nad ranem że miałem okazję się przekonać .jak jest tak ok 5-8 C to kurtka jest OK najlepiej na krótki rękaw ubrać jak sie rowerem jedzie .Taki dojazd do 5 km trochę więcej do pracy np to kurtka może być jest ciepła chroni przed wiatrem i najwązniejsze Nie poci się no ale jak już mamy dalszą drogę do pokonania albo b szybkie tępo to odpada chyba ze jedziemy jak dziiadek na działkę 15 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxim Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Natomiast przy powrotach z pracy do domu, gdy temp była już wyższa około 8-10 stopni to było mi w nich za gorąco i do domu wróciłem w mokrych majtkach. Spróbuj bez majtek zakładając spodenki rowerowe bezpośrednio na ciało. Będzie zdecydowanie lepiej, gdyż tak się powinno w nich jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Dziś odwiedziłem Decathlona w celu zakupu spodni do biegania Kalenji polecanych do jazdy na rowerze w jednym z wątków na forum :-) A wyszedłem nie tylko ze spodniami , a także kupiłem koszulkę z długim rękawem (w opisie jest, że chroni przed zimnem i odprowadza pot). No i nie mogło się obyć bez rękawiczek z długim rękawem :-D Poniżej linki dla zainteresowanych: Spodnie do biegania http://www.decathlon.pl/legginsy-do-biegania-feel-id_8280380.html Podkoszulka z długim rękawem http://www.decathlon.pl/podkoszulka-3-dr-czarno-czerw-id_8217439.html#avantages Rękawiczki http://www.decathlon.pl/rkawiczki-3-czarne-id_8219762.html Postaram się trochę wypowiedzeć na temat tych rzeczy. Spodnie przy dzisiejszej temperaturze ok. 6-8 st.C i wietrze 18 km/h (dane pogodowe z endomondo) sprawowały się dobrze. Chociaż wyszedłem w nich po rower na balkon i poczułem chłód. Ale podczas jazdy było w sam raz. Czyli nie za ciepło nie za zimno. Po zdjęciu spodni zero mokrych nóg, ani nic podobnego. Wg. mnie zakup na plus. Rękawiczki na plus jednak z małym ALE Zapewniaja pewny chwyt i dłonie się nie pocą podczas jazdy :-) Natomiast podczas zdejmowania lewa rękawiczka rozpruła się na szwie na długości ok 5 mm. Nie wiem czy może niewłaściwie ją zdejmowałem czy może to kiepska jakość wykonania. W każdym razie reklamował tego nie będę bo nie wiadomo czy uznają. Poproszę swoja druga połówkę to mi zszyje Co do koszulki na długi rękaw moge powiedzieć jedynie tylę, że jak założyłem ją w pokoju to po kilku chwilach był w niej bardzo ciepło. Na rowerze jej nie przetestowałem ze względu na to, że kupiłem za mały rozmiar. W decathlonie jednak nie robili problemów z wymiana na większy rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Reklamuj rękawiczki, zwrócą kasę bez zająknięcia. Za to m.in lubię Dec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 W takim razie jutro wracając z pracy zajadę do nich :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Dzisiaj przy temperaturze 5-5,5 stopni w kurtce z Lidla było, znośnie. Lekko rozpięty pod szyją i dało się jechać. Oczywiście problem nieoddychania pozostał ale przy tej temperaturze nie pociłem się na tyle obficie żeby pływać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokowks Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Te rękawiczki z Decathlonu na koło 0 stopni też dadzą radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 4 Października 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2013 na taką temperaturę przygarnąłbym już coś z materiału blokującego przewiewność czyli po ludzku jakieś rękawiczki z windstopperem, windblockiem, windblockerem czy inną nazwą tej cudownej membrano-szmaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Bielizna termiczna marki Hi-Tec SEAMLess dostępna w Intermarche w cenie 39.99 PLN Używał ktoś z Was tę bieliznę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Najbardziej potrzebna funkcja (z ulotki) : ochrona przed promieniami UV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Reklamuj rękawiczki, zwrócą kasę bez zająknięcia. Za to m.in lubię Dec. Miałes rację. Nie robili żadnych problemów. Tyle, że ja wybrałem opcję wymiany na nowe. Fajnie mi się w nich jeździło i postanowiłem dać im "drugą szansę" Te rękawiczki z Decathlonu na koło 0 stopni też dadzą radę ? Kokowks wydaję mi się, że dadza radę przy temperaturze 0st. Wydaja się być ciepłe. Ale głowy za to nie dam. Ważne jest jeszcze to, że nie da się w nich obsługiwać telefonu z wyświetlaczem dotykowym (tj. Smartfona ). Po naciskaniu wyświetlacz nie reaguje na dotyk. Dzieję się tak niestety na mojej Xperi Arc S. Przed chwilą sprawdziłem na innym telefonie mianowice HTC One V i po mocnym przycisnięciu wyświetlacz reaguje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Bo wyświetlacze w większości smartfonów działają na ciepło palca, języka,łokcia,parówki,kotleta,klopsa itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Nie na ciepło, nie na ciepło. Zmiana pojemności... To jest słowo wytrych w tym przypadku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Kupiłem te rękawiczki z Decathlonu rok temu na zimę i używałem ich wszędzie tylko nie na rowerze. Na jesień i +5 i wzwyż mogą być, ale do jazdy w 0st to bym ich nie polecił. Za to do samochodu doskonałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Października 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Października 2013 jeśli mówimy o rękawiczkach na rower z Decathlonu to ja mogę polecic te: https://www.decathlon.pl/rkawiczki-5-czarno-czerwone-id_8217866.html dwa sezony u mnie przetrwały i bez wkładek dają radę o mnie do ok -5 czy nawet nieco niższych temperatur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokowks Napisano 7 Października 2013 Udostępnij Napisano 7 Października 2013 też w sumie ok, chociaż odnosze wrazenie ze sa z tego samego materiału jak ten tańszy model ;-) musze sie przejechac do Deca i je porownac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Października 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2013 te ode mnie mają membranę i tu jest różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiekKaczyski Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Ja z kolei wypatrzyłem w ofercie Tchibo takie cuda: spodnie http://www.tchibo.pl/meskie-przeciwwiatrowe-spodnie-do-biegania-p400038479.html i kurtkę: http://www.tchibo.pl/meska-przeciwwiatrowa-kurtka-do-biegania-p400038638.html Postaram się jutro obejrzeć i ew. kupić. Do tego wspomniane wcześniej koszulka i rękawiczki z Deca i ogieeeeń A co polecacie na uszy/głowę pod kask? Bo jak wieje to nie jest przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Bielizna termiczna marki Hi-Tec SEAMLess dostępna w Intermarche w cenie 39.99 PLN Używał ktoś z Was tę bieliznę? Ja dostałem taką bluzę w prezencie i sprawdza się świetnie jedyne mokre miejsce to na klacie "między cyckami" gdzie z powodu elastyczności nie przylega, w związku z czym nie miała jak odprowadzić potu - czyli działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talin Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 A co polecacie na uszy/głowę pod kask? Bo jak wieje to nie jest przyjemnie O właśnie, co polecacie? Dzisiaj już wiaterek dawał w kość przy szybszej jeździe - aż sobie pomyślałem że trzeba było te rękawiczki wziąć (mam jakieś kupione w lidlu ze 2 lata temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Jedni czapki, inni buffa (podobno kiedyś i w lidlu były buffy), a jak zimniej to polarowego buffa czy cyclone buffa jak bardzo zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 9 Października 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Buff i trochę waty do uszu i można śmigac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Dwa lata temu kuiłem pierwszego Buff'a i uważam, że twórca tego czegoś powinien dostać jakiegoś sportowego Nobla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidermanpl Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 http://pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,14794292,Kurtka_w_TK_Maxx_w_promocji_2_razy_drozsza__Ale_sklep.html#BoxSlotII3img Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.