Klosiu Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 jorgov --> nie można myśleć za bikerów. Masz jechać tak, żeby kontrolować sytuację, a nie jechać, bo może się uda. Jak widzisz próg, którego nie przejedziesz, to zejdź i sprowadź. Pomyśl co by było, jakby podobne zarzuty wysuwali ci z ogona, co to nawet na łatwym zjeździe tuż przed metą sprowadzali. Trasa zmieniłaby się w coś totalnie nudnego i nie byłoby czego chwalić.
SonicSoul Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Dla mnie Szklarska Poręba była pierwszym maratonem w jakim wziąłem udział i dlatego zdecydowałem się na przejazd dystansu mini(w m2 38 miejsce) Trasa była całkiem spoko, podjazdy nie były jakieś strasznie wykańczające ale najbardziej spodobały mi się zjazdy które uwielbiam
jorgov Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 jorgov --> nie można myśleć za bikerów. Masz jechać tak, żeby kontrolować sytuację, a nie jechać, bo może się uda. Jak widzisz próg, którego nie przejedziesz, to zejdź i sprowadź. Pomyśl co by było, jakby podobne zarzuty wysuwali ci z ogona, co to nawet na łatwym zjeździe tuż przed metą sprowadzali. Trasa zmieniłaby się w coś totalnie nudnego i nie byłoby czego chwalić. Masz sporo racji, na pewno inaczej na to bym spojrzał, gdybym zobaczył jak ktoś przejeżdża ten odcinek. Wiadomo też, że las i góry z plasteliny nie są i nie zawsze się da ułożyć trasę inaczej. Ja ogólnie też uważam że trudne technicznie trasy są ciekawsze i na pewno przejechanie takiego maratonu daje więcej satysfakcji. Niemniej, ten odcinek, w mojej ocenie był bardzo trudny i ciężki do kontrolowania, tym bardziej, że to był moment w którym wciąż jechało się w sporej grupce. Ale, tak jak napisałem, ogólnie trasa była fajna, ciekawa i może zamiast pisać, że "ich poniosło" to napiszę, że było to cenne doświadczenie na przyszłość
MokryxD Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Mam jeszcze takie pytanie ws podjazdu w okolicach 35km, taki ze sporym nachyleniem po piasku? zakończony belką. Czy ktoś może dać wskazówki jak radzić sobie z takim podjazdem?
YgreK Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Ten sztywny podjazd z belkami trzeba było spokojnie od dołu zacząć i wyminąć wszystkie belki prawą stroną. Dało się. @@jorgov, Zjazd o którym mówisz nie był wcale aż taki strasznie trudny. Jedyne co to to, że było tam dużo osób. Za dużo. Ale tak poza tym, to był w całości do zjechania (może dla większości bez tego uskoku, który de facto, niektórzy skakali).
pentagram1985 Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Generalnie to był mój pierwszy maraton w górach. Jeden maraton górski może nauczyć więcej niż kilka maratonów gdzieś w Wielkopolsce czy Mazowszu. Góry uczą pokory - to już wiem.
lisster Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 To był mój 4 maraton i chyba najprzyjemniejszy jak dotąd. Trasa mini bardzo fajna. Podjazdy sporo lżejsze niż w Bielawie, ciekawe odcinki zjazdów technicznych i szutrowych. Nowe doświadczenia zdobyte Filmik z mojego kasku:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.