mario800 Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 Siemka, od dwoch tygodni posiadam ten rower http://www.decathlon.pl/rower-gorski-big-rr-53-id_8202905.htmlogólnie jeździłem nim po asfalcie, miał dwa wypady do lasu, ale nie na żadne porządne trasyno i wczoraj przy czyszczeniu zobaczyłem, że i z przodu i z tyłu w tym samym miejscu pod naklejką jest pęknięta obręcz Czy mogę jeszcze na nim jeździć czy lepiej nie używać ? Do sklepu decathlonu mam trochę daleko i teraz pytanie czy zrobią mi to na miejscu ? Bo pisałem do nich czy podlega to pod gwarancję i powiedzili oczywiście. Czy oznacza to, że nie mogę tym rowerem wjechać do lasu ? Proszę nie mówić, po co kupowałem taki a nie inny rower, tylko proszę o pomoc, co robić
ugupu Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 Fotkę poprosimy, tak na początek. Jeśli rzeczywiście popękały to gwarancja albo niezgodność z umową. Czy zrobią na miejscu? Jeśli wymienią koła to tak. Jeśli będą chcieli wymieniać tylko obręcze to raczej nie. A tak na marginesie: po co kupiłeś TAKI rower a nie inny?
mario800 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Napisano 30 Lipca 2013 nie mam akurat aparatu chwilowo, ale chodzi o takie coś http://img171.imageshack.us/img171/8773/dsc0003ky.jpgPrzyjmą mi ten rower na pewno ? Nie wymyślą, że to moja wina itd.
Replay Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 To jest normalne miejsce łączenia Obręczy niczym się nie przejmuj 'każdy' tak ma Wysłano z Samsung Galaxy S IV za pomocą Tapatalk 2
Replay Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Miejsce łączenia znajduje się przeważnie naprzeciwko wentyla. Spójrz na inne koła, kiedyś też myślałem że mam pęknięte o Obręcze ;D Wysłano z Samsung Galaxy S IV za pomocą Tapatalk 2
Roonin Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 To jest zwykłe łączenie, jak by były pęknięte to by ci strzelały i pewnie miały by już straszne bicie. Czy by zrobili na miejscu? Nie. Bo tego się nie naprawia tylko wymienia. Czy można jezdzić z pęknięciem? Rower na gwarancji trzeba jak najszybciej reklamować! W innym przypadku jak masz dobrego protetyka i nie przeszkadza ci krzywe koło to czego nie. A tak na marginesie: po co kupiłeś TAKI rower a nie inny? No tego to akurat nie za bardzo rozumiem. A dlaczego nie? Pewnie mu się podobał.
ugupu Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Ważne, że autor wątku zrozumiał i że mu poczucia humoru niezbywa.
niestrawny Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 serio ? bo nie wiem czy mogę uwierzyć ... taka już jakość wykonania ... no dosłownie istna szpara // pewien knur na takiej obręczy zrobił już ze 200km i dycha jeszcze (zarówno kółko jak i ów knur, acz ciężko)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.