Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] U-lock w okolicach 90-150 PLN

rmqkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

To bardzo dobry zestaw, moim zdaniem adekwatny do roweru, osobiście używam u-locka Kryptonite Evolution Series 4 STD i na razie odpukać. Jedyną wadę jaką stwierdziłem to straszne klekotanie ulocka jeśli transportujemy go w dedykowanym uchwycie, za mocno mnie to drażniło, teraz wożę w plecaku i temat z głowy.

Jedyne do czego nie można przypiąć się u-lockiem to lampy i drzewa, reszta to już kwestia twojej inwencji, zwykle nie ma problemu, zawsze coś się znajdzie co pasuje do przypięcia się :)

Napisano

To bardzo dobry zestaw, moim zdaniem adekwatny do roweru, osobiście używam u-locka Kryptonite Evolution Series 4 STD i na razie odpukać. Jedyną wadę jaką stwierdziłem to straszne klekotanie ulocka jeśli transportujemy go w dedykowanym uchwycie, za mocno mnie to drażniło, teraz wożę w plecaku i temat z głowy.

Jedyne do czego nie można przypiąć się u-lockiem to lampy i drzewa, reszta to już kwestia twojej inwencji, zwykle nie ma problemu, zawsze coś się znajdzie co pasuje do przypięcia się :)

nawet taki niewielki ulock da radę? a te stojaki? i jak używać tej linki? da się ją/ulocka jakoś zabrać bez plecaka?

• Mod Team
Napisano

Te 12cm to wg mnie mało, klasyczne 22cm to chyba optimum, linka służy to zabezpieczenia kół przed wypięciem, ew. jeśli wystarcza długości to również siodełka. Ten mały u-lock mieści się prawie idealnie do tylnej kieszeni jeansów, dodatkowo w zestawie jest chyba mocowanie na ramę. Dobrą metodą przypinania jest ta na obrazku poniżej, bo zapiętego u-lockiem w ten sposób tylnego koła nie da się wyciągnąć z ramy, więc przypinamy jednocześnie 2 elementy a linką można opleść przednie koło.

how-to-lock-a-bike.jpg

Co do stojaków, ten pierwszy jest ok ale ten drugi pewnie łatwiej przeciąć niż samo zabezpieczenie, unikaj ich. 

Napisano

Polecam raczej to:

http://rower242628.pl/p/470/1469/onguard-pitbull-dt-8005-115-x-230-14-mm-zabezpieczenie-zabezpieczenia-onguard-marki-producenci-.html

Tańsze, grubsze i z lepszym zamkiem (ale beznadziejnym mocowaniem na ramę i jakością plastików, coś za coś). Onguard to dobra i szanowana firma.

Do wszystkich stojaków przypniesz, tylko czasem trzeba się nagimnastykować. Problem tylko w tym, jak Maniak zauważył, że wtedy to one są słabym ogniwem. To zwykła, niehartowana stal, więc tną ją bez problemów nawet budżetowe nożycei.

Co do zamykania: ja przeciągam jedną pętlę przez drugą i zaciskam na ramie i kole, potem wolną przyłączam do szekli. Sam ulock prowadze przeważnie przez oba dolne albo górne ramiona trójkąta, bo tylko tak mogę bezproblemowo zamknąć razem ramę i koło na wyrwikółkach.

Napisano

To biorę tego kryptonita z linką. Przyda mi się do zabezpieczenia koła, bo mam szybkozłączkę.

Nie będzie problemu z przymocowaniem tego ulocka do ramy Integrala V3 zakładając, że mam już bidon, pompkę na ramie i narzędziówkę przy siodełku?

Napisano

lepszy/gorszy od tego który podałem w temacie?

Teoretycznie gorszy, tańszy (jakies 70zl wychodzi) model choć pałąk jest tej samej grubości i też z utwardzanej stali (ale szekla jest większa) linka jest dokładnie taka sama.
Napisano

Teoretycznie klasę gorszy, ale gruość ta sama. Może dlatego, że dłuższy, ale dzięki temu można rower do czegoś przypiąć, a nie używać ulocka tylko jako blokady koła.

Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Cześć właśnie zamówiłem sobie z brytyjskiego amaznona Kryptonite Kryptolok Series 2 z linką.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005YPK8G2/

Wychodzi jakieś 100-110zł (21,5 GBP), ale niestety trzeba z tydzień poczekać, bo tyle trwa darmowa wysyłka.

OK, doszedł

mam pytanie - czy da się go zarejestrować w Polsce?

https://www.kryptonitelock.com/Pages/antitheftdetails.aspx

https://www.kryptonitelock.com/Pages/KeyRegistration.aspx - klucze

i czy dobrym pomysłem będzie zostawienie przypiętego tym roweru na parę godzin przed uczelnią?

Napisano

OK, doszedł

mam pytanie - czy da się go zarejestrować w Polsce?

Pierwszy link - przecież masz tam wymienione do wyboru kraje w których można produkt zarejestrować.

Jako że Polski tam nie widzę, więc nie - nie da się.

Natomiast klucze IMHO warto zarejestrować.

Napisano

nie wiem czy rejestracja działa, ale napisałem ostatnio do nich o 2 darmowe klucze (bo 2 wysyłają za frree później kosztują) dam znać jak coś odpiszą nie miałem jak wybrać na stronie więc 1 meila wysłałem, po dniu odpowiedź była (bo miałem problemy z dodaniem właściwych oznaczeń - ich błąd na stronie)

"Dear Kamil,

Your BB number is correct, we need to update the description!  If you’d like to email me your key number along with your full name and address, we can send you 2 keys at no charge under our Key Safe Program.

Sincerely,

Roberta

Roberta S Fahey

Customer Service Supervisor

KRYPTONITE

Ingersoll Rand Residential Solutions

437 Turnpike  Street

Canton, MA  02021"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...