Skocz do zawartości

[Wyprawa] Do Chorwacji przez Słowację - Austrię - Włochy

piotraz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Szukam chętnych na następującą trasę: Start Zakopane - dalej przez Poprad do Bratysławy gdzie trasą wzdłuż Dunaju przez Wiedeń aż do Linzu, dalej kierunek Salzburg skąd w kierunku przełęczy Grossglockner http://www.grossglockner.at/en/hochalpenstrasse/streckenbeschreibung/ , po jej pokonaniu kierunek na Dolomity, dojazd do Cortiny d'ampezzo, gdzie 2-3 dniowy odpoczynek (chiałbym troche pochodzić po górach), następnie kierunek Wenecja skąd wzdłuż wybrzeża do Triestu i dalej Przez Rijekę i Zadar aż do Spitu (po drodze odwiedzenie Paklenicy i Jezior Plitwickich), całość około 1700-1800 km, więc jakieś 3 tygodnie, spanie głównie na dziko, od czasu do czasu jakiś camping lub coś z warmshowers, generalnie niskobudzetowo, zakupy w marketach i gotowanie we własnym zakresie. Jest dyspozycyjny od 12 sierpnia do końca września więc termin do ustalenia, z tym ze nie chcę na to poświęcić więcej niż 3 tygodnie, powrót ze Spitu autokarem za 400 zł, cały koszt wyprawy max 1500zł.

pzdr

Piotr

Ja bym z chęcią pojechał, ale najprawdopodobniej mój jedyny egzamin jest...... 13 września  :wallbash:  i nie wiem czy mogę sobie go odpuścić  :bye2:

Piotrek, uważaj na: 

bo to może wystraszyć w nocy :)

hehe rzeczywiscie to mógł być ten potwór

13 wrzesień to odległy termin, ile czasu potrzebujesz na naukę? można się zmiescić w 15-16 dniach, wyjezdżając koło 15 sierpnia na początku września bylibyśmy z powrotem

Wyprawa ekstra, ale dla mnie max raz w roku takie coś :P Nad morzem było super, ale sama jazda niezbyt mi się podoba, teraz pojeżdżę po Karkonoszach w sierpniu, bo szykuje się sporo imprez, a potem wrzesień i do szkoły trzeba lecieć 

Powodzenia

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...