darius85 Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam Wszystkich Przymierzam się do kupna szosówki i mam problem z wyborem ponieważ będzie to pierwsza moja szosa. Proszę o pomoc w wyborze która szosa jest po prostu lepsza. Wszystkie są w jednakowych cenach. FUJI ALTAMIRA 2.5 2013 FUJI GRAN FONDO 2.1 2013 Specialized Tarmac Sport Road Bike 2013 Specialized Roubaix Sport Triple Road Bike - 2013 Specialized Roubaix Sport Compact Road Bike - 2013 Scott CR1 Comp Compact Road Bike - 2013 Trek Madone 3.1 Compact Road Bike - 2013 Trek Domane 4.0 Compact Road Bike - 2013 Giant Defy Composite 2 Compact Road Bike - 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 najlepsza najszybsza sprawdź wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 FUJI ALTAMIRA 2.5 2013 - 8.09kg FUJI GRAN FONDO 2.1 2013 - 8.36kg Scott CR1 Comp Compact Road Bike - 2013 - 8.2kg Speca, Gianta i Treka nie mogę znaleźść Ograniczając się do tych dwóch który lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meping Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Czerwony. Czerwone są najszybsze! :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wajcha Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Wybrałbym Fuji, ze względu na większość 105 w osprzęcie i niższą wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 scout trochę niżej sprzetowo stoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Speca ROUBAIX SPORT COMPACT widzę można dostać za 7 199 lecz ja bym sie zastanowił nad Cannondale Synapse Carbon 105.widze,ze taka kwota około 8tyś hmm spec roubaix i ten cannondel sa wygodne komfortowe,spec termac sztywny musisz sie na to nastawić.co do reszty sie nie wypowiem,bo nie miałem z nimi do czynienia.skad kolego jesteś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Cannondale Synapse Carbon SM 5 105 C 2013 Specialized Roubaix Sport Compact Road Bike - 2013 Jestem z Rzeszowa. Piszerz że te dwa są komfortowe. Na jakim obecnie jeździsz? Jest sporo tych rowerków, wybór jest naprawdę ciężki. Powiedzcie na co mam zwracać szczególną uwagę? W jeździe lepsza jest rama klasyczna czy slopingowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Testuje rowery speca i cannondale i te dwa modele są bardzo fajne.Sam na nowy sezon chce kupić szose własnie tych dwóch modeli.A jak to ma być twoja pierwszś szosa morze dobrze by było mieś coś komfortowego?...chyba,ze lubisz twarde,sztywne rowey..mysle ,ze do 8 tyś mozna by myło lekko doinwestowac i miec tego speca na 105.myśle ,ze udało by sie zmieścić w tych 8tys.jest giant tcr na 105 ,oczywiscie carbon z roku 2011 z nieco ponad 6tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Wolę na pierwszy komfortowa szorowke zyby sie nie zrazic. Czyli uwazasz ze Specialized jest bardziej komfortowy od Cannondale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 I jeden i drugi są bardzo zbliżone.bardzo przyjemnie sie na nich jeżdzi.który kupie to kwestia ceny.ale tez bedzie pewnie bardzo zblizona miedzy jedym a drugim.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Wiesz moze jakie sa wagi tych szorowek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 nie wiem ale pewnie 8kg z hakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wajcha Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Trochę dziwna sytuacja dla mnie z tą wagą. Giant Defy 1 na aluminiowej ramie i karbonowym widelcu waży ok. 9kg. Kosztuje 4200zł. Ten Special czy Cannondale wyżej na full karbonie ważą 8 z hakiem? Kosztują pewnie pod 7-8tys. Nie wiem czy jest sens dla autora tematu, aby na swoją pierwszą szosę wydawać taką kasę. Może mu się to nie spodobać i co wtedy? Oczywiście może rower odsprzedać, ale jednak ja wolałbym wydać mniej tym bardziej, że byłby to pierwszy mój rower tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Synapse widzę waży 8,32kg..jak tam kolego masz zgryz pewnie co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Mysle ze rozpoczne super przygode z szosowka tak ze wydaje mi sie warto wydac wiecej te pare zloty jak trzeba bedzie, przeplacic tez bym nie chcial biorac poprostu najdrozszy,, ale tyle tego jest ze potrzebuje pomocy w wyborze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Czy znalazł ktoś ile waży Spec? Znalazłem wagę Specialized Roubaix Compact 2013 jest to najtańsza wersja roubaix-a i wynosi 8.780kg. Pozostałe wersje Roubaix Sport Compact 2013 i Roubaix Elite Compact 2013 mają te same ramy i widelec różnią się jedynie osprzętem. Jaka będzie różnica wagi pomiędzy modelami jakieś 500g? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Giant TCR Advanced 2 Co powiecie o takiej szosie? mogę ją dostać o 1900zl taniej za 7599zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisulisu Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Za taką kasę to ... i Ultegra albo Athena, i koła prawdziwe.. http://www.canyon.com/_pl/roadbikes/bike.html?b=3084 http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Spire-7-0-SL_id_22316_.htm http://www.wertykal.com/pl/p/Rower-Wilier-Triestina-Izoard-XP-2012-Ritchey-Athena-Khamsin/144 http://www.wertykal.com/pl/p/Rower-Colnago-ACE-2013-Shimano-105/1507 ..wogóle to gdzie giant a gdzie colnago? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Rzeczywiście rowerki fajnie i wysokiej klasy sprzęt jak na tą cenę, wagowo też prezentują się się najlepiej na tle firm takich jak Giant, Trek, Scott, Specialized, Fuji, Cannondale. Jak jest natomiast z komfortem jazdy? Czy jeździliście na nich? Niestety Cnyon jest wyprzedany Radon również, a Colnago ACE 2013 wogóle nie mogę znaleźć tej wersji u producenta na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaelD Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisz proszę ile ważysz i ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisz proszę ile ważysz i ile masz wzrostu? 175cm i 85kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaelD Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 175cm i 85kg Przy tej wadze nie ma co się obawiać o wytrzymałość kół czy ramy. Ja również celował bym w Canyona czy Radon. W tej cenie ciężko znaleźć coś bardziej sensownego. Warto trochę poczekać, a za zaoszczędzone pieniądze, kupić buty, pedały, kask i inne niezbędne rzeczy. http://www.bike-discount.de/shop/k1848/a80184/spire-carbon-7-0-sl.html?mfid=52 - to oficjalny sklep Radon-a, ja ostatnio w nim kupowałem i nie było jakichkolwiek problemów z transakcją. Komfort jazdy w szosowce będzie zależał od geometrii, użytych materiałów a przede wszystkim szerokości opon. Trzeba poszukać takiej ramy gdzie wejdą opony 28x622. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius85 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Przy tej wadze nie ma co się obawiać o wytrzymałość kół czy ramy. Ja również celował bym w Canyona czy Radon. W tej cenie ciężko znaleźć coś bardziej sensownego. Warto trochę poczekać, a za zaoszczędzone pieniądze, kupić buty, pedały, kask i inne niezbędne rzeczy. http://www.bike-discount.de/shop/k1848/a80184/spire-carbon-7-0-sl.html?mfid=52 - to oficjalny sklep Radon-a, ja ostatnio w nim kupowałem i nie było jakichkolwiek problemów z transakcją. Obecnie "not in stock". Jak to z kupnem przez internet z innego kraju gdy okaże się że są jakieś problemy i trzeba zwrócić do reklamacji. To może potrwać miesiącami..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaelD Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Obecnie "not in stock". Jak to z kupnem przez internet z innego kraju gdy okaże się że są jakieś problemy i trzeba zwrócić do reklamacji. To może potrwać miesiącami..... Najlepiej wysłać e-mail do Radon-a i Canyon-a z pytaniem dostępność. Jeśli chodzi o serwis, to wiem że Canyon ma swoje przedstawicielstwo tutaj w Szczecinie. Komfort jazdy w szosowce będzie zależał od geometrii, użytych materiałów a przede wszystkim szerokości opon. Trzeba poszukać takiej ramy gdzie wejdą opony 28x622. Dla wysztkich szosówek Canyon-a maksymalny rozmiar opony to 25mm. http://www.canyon.com/_en/suportcenter/article.html?suportcenter_categories_id=8&suportcenter_articles_id=173&page=1 EDIT: A może rower przełajowy. Masz trochę bardziej wyprostowaną pozycję niż w szosie, a wejdą Tobie opony nawet w rozmiarze 37x622m. http://www.bike4race.pl/product-pol-33-Rower-przelajowy-RIDLEY-X-FIRE-kolor-1202C-Shimano-105-.html http://crossbikereview.com/bikes/reviews/ridley-x-fire - recenzja tego roweru. Na przełajowce jeździ się praktycznie jak na szosie, ale można wjechać spokojnie w teren który niedostępny jest dla szosy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.