Skocz do zawartości

[piasta] ZUŻYTE ŁOŻYSKA W PIEŚCIE -czy wymienić?

sokolec22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nie mogę dokręcić tak konusów aby oś się nie ruszała, dlatego sadze ze już troszkę zużyły się łożyska w pięście tylnej.
Czy można dokupić same łożyska czy trzeba wymienić cała piastę? A może to konusy się wyrobiły już?

Napisano

Dla pewnosci zrobilbym przeglad. Jesli chcesz samemu to wymienilbym piaste, lozysko i konusy. Wtedy byloby wszystko odswiezone :)

Nie chce się bawić w wymianę piasty bo trzeba byłoby obręcz przenieść ze szprychami, mnóstwo roboty. 

Można kupić w sklepie rowerowym same konusy i kulki łożyska??

Napisano

Nie chce się bawić w wymianę piasty bo trzeba byłoby obręcz przenieść ze szprychami, mnóstwo roboty. 

Można kupić w sklepie rowerowym same konusy i kulki łożyska??

Mysle ze z konusami nie bedzie problem ale kulek lozyska jeszcze nigdy nie widzialem :woot:

@Edit

Co do kulek do jedynie na allegro widzialem, rozne rozmiary no jednym slowem jest co wybierac. Ale tak zeby pojechac do sklepu rowerowego to jeszcze nie widzialem :)

Napisano

Mysle ze z konusami nie bedzie problem ale kulek lozyska jeszcze nigdy nie widzialem :woot:

@Edit

Co do kulek do jedynie na allegro widzialem, rozne rozmiary no jednym slowem jest co wybierac. Ale tak zeby pojechac do sklepu rowerowego to jeszcze nie widzialem :)

No własnie też tak myślałem, jedynie może w serwisie, koleś by poczęstował.  

Napisano

Bez przesady. W każdym sklepie/serwisie dostaniesz gołe kulki lub koronki, konusy też. Dla pewności idź z kołem bo miski bywają różnej wielkości. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...