szakq Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ważę 90km jezdze takie xc i maratony poweidzmy mam okazje kupic gotowe kółko przednie pod tarcze za dobre pieniadze ale zastanawiam sie czy nie za delikatne dla mnie bedzie obrecz x317 CD szprychy na 3 krzyze 32szt DT competiotion 2-1,8-2mm nyple alu DT piasta DT ONYX cale kolo wazy 790gr bez zacisku wytrzyma podemna? bedzie ujezdzane z avidem juicy 5 180mm ponizej link do fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Wg mavica łaczne obciazenie maksymaone obraczy to dla x317 jest 90kg czyli łaczna masa rowerzysty z bagazem nieprzekraczala 90kg ( jest taka fajna tabelka z której to wyczytalem :razz: ). Nawet jezeli tak jest, moim zdaniem niepowinno byc problemu, bo koło bedzie z przodu gdzie jest amortyzator, a moim zdaniem podana jest wytrzymałośc obreczy na jazde w najgorszym miejscu czyli tylny sztywny widelec :wink: nawet jeśli koło niewytrzymałoby a cena jest naprawde dobra moglbys sprzedac obrecz ( w koncu niejest zuzyta bo pod tarcze) i zaplesc ta która masz aktualnie. Chyaba ze nieprzypasuje długoś szprych. Kombinuje tak bo moim zdaniem wartoby było wziąć dla piasty. W kazdym razie jak mowisz cena atrakcyjna to moje zdanie jest : brać :razz: Edit: Tak w sumie jak sobie mysle. W trakcie jazdy na przednie koło jest wywierany mniejszy nacisk. Ciezar ciała spoczywa głównie na tylnym kole a wyboje tłumi amorek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Ważę 90km jezdze takie xc i maratony poweidzmy mam okazje kupic gotowe kółko przednie pod tarcze za dobre pieniadze ale zastanawiam sie czy nie za delikatne dla mnie bedzie obrecz x317 CD szprychy na 3 krzyze 32szt DT competiotion 2-1,8-2mm nyple alu DT piasta DT ONYX cale kolo wazy 790gr bez zacisku wytrzyma podemna? bedzie ujezdzane z avidem juicy 5 180mm Powinno wytrzymać bez problemu. Jeżdżę na bardzo podobnym kółku i nic się nie dzieje. Co prawda jestem 15kg lżejszy, ale koło jest jeszcze lżejsze. Różnica to Mavic X517 i jeszcze bardziej wycieniowane szprychy, piasta praktycznie taka sama. Koło jest sztywne, odkąd je kupiłem nie musiałem centrować, nie mam problemów z gięciem się koła przy hamowaniu itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 18 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 temat troszke nieaktualny sie zrobil gdyz aktualnie potrzebuje dwa kolka pod tarcze w cenie okolo 600zł para.... zachecam do wypowiadania sie tutaj http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=14384 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.