Skocz do zawartości

[hamulce] Tektro V-brake vs shimano altus M395 hydrauliczne

Lupinl

Rekomendowane odpowiedzi

Będą i nie będą. Jeśli kupisz odpowiednio miękką sprężynę pasującą do danego widelca, może pracować nawet lepiej od powietrznego, o ile będą to dwa modele podobnej klasy.

Tyle, że dzisiaj sprężynowe amortyzatory w XC to wyłącznie najniższa półka, a widelce powietrzne są o wiele lżejsze i łatwiej jest je dopasować pod swoją wagę.

Jeszcze co do tego Autora .  To że rower jest używany, to przerzutki nie wiem no, też nie są po części 'zużyte' ?  Czyli nie działają tak jak za swoich pierwszych dni. Czy to w ogóle nie ma znaczenia i jest to tylko i wyłącznie kwestia regulacji ?  W aukcji jest napisane, że wszystko jest wyregulowane i naoliwione, a nowe są tylko linki, pancerze, łańcuch i kaseta.  

Manetki w tym rowerze to prawie najwyzszy model shimano. Poza modelem XTR, kazde inne menetki są gorsze od tych.  Konkurencyjny moze byc jedynie Gripshift od Sram-a, ale te kiepsko działają gdy jest mokro -ślizgaja się w rekach. 

Przez 3 lata śmigałem na gripach w deszczu, 50 procent spędzonego na rowerze czasu i nie zauważyłem żeby był to problem, nawet na dosyć słabo wyprofilowanym gripie 3.0.

Jeszcze co do tego Autora .  To że rower jest używany, to przerzutki nie wiem no, też nie są po części 'zużyte' ?  Czyli nie działają tak jak za swoich pierwszych dni. Czy to w ogóle nie ma znaczenia i jest to tylko i wyłącznie kwestia regulacji ?  W aukcji jest napisane, że wszystko jest wyregulowane i naoliwione, a nowe są tylko linki, pancerze, łańcuch i kaseta.  

To zależy jak eksploatowany był rower. Po kilku latach intensywnego użytkowania zazwyczaj powstają luzy na zawiasach przerzutek. Wiele o stanie osprzętu mówią szczegółowe zdjęcia - obicia, odrapania świadczą o przejściach i mogą być powodem gorszego działania. 

Deore LX to jest bardzo dobra i trwała przerzutka, a nie jakiś chiński szmelc na 2 sezony. O stanie osprzentu moim zdaniem świetnie świadczy stan ramion w korbach, są nie powycierane i nawet oryginalne logo jest nie wytarte. Jest to kosztowna cześć tego roweru, i wanpie , zeby ktoś fatygował się i wymieniał ramiona w korbach - jeśli można wymienić same blaty.  Świadczy to o stosunkowo niewielkim przebiegu, wiec o ile przerzutka nie jest uszkodzona mechanicznie, nie powinna wykazywać śladów zuzycia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...