Lupinl Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Jak się będzie przy mojej wadze (52kg) sprawował ten amortyzator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Tak jak przy każdej innej ,cwystarczy dopompować lub spuścić powietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupinl Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Czyli to jest amorek powietrzny ? No bo słyszałem, że sprężynowe na mnie prawie wcale nie będą działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Będą i nie będą. Jeśli kupisz odpowiednio miękką sprężynę pasującą do danego widelca, może pracować nawet lepiej od powietrznego, o ile będą to dwa modele podobnej klasy. Tyle, że dzisiaj sprężynowe amortyzatory w XC to wyłącznie najniższa półka, a widelce powietrzne są o wiele lżejsze i łatwiej jest je dopasować pod swoją wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupinl Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Jeszcze co do tego Autora . To że rower jest używany, to przerzutki nie wiem no, też nie są po części 'zużyte' ? Czyli nie działają tak jak za swoich pierwszych dni. Czy to w ogóle nie ma znaczenia i jest to tylko i wyłącznie kwestia regulacji ? W aukcji jest napisane, że wszystko jest wyregulowane i naoliwione, a nowe są tylko linki, pancerze, łańcuch i kaseta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Manetki w tym rowerze to prawie najwyzszy model shimano. Poza modelem XTR, kazde inne menetki są gorsze od tych. Konkurencyjny moze byc jedynie Gripshift od Sram-a, ale te kiepsko działają gdy jest mokro -ślizgaja się w rekach. Przez 3 lata śmigałem na gripach w deszczu, 50 procent spędzonego na rowerze czasu i nie zauważyłem żeby był to problem, nawet na dosyć słabo wyprofilowanym gripie 3.0. Jeszcze co do tego Autora . To że rower jest używany, to przerzutki nie wiem no, też nie są po części 'zużyte' ? Czyli nie działają tak jak za swoich pierwszych dni. Czy to w ogóle nie ma znaczenia i jest to tylko i wyłącznie kwestia regulacji ? W aukcji jest napisane, że wszystko jest wyregulowane i naoliwione, a nowe są tylko linki, pancerze, łańcuch i kaseta. To zależy jak eksploatowany był rower. Po kilku latach intensywnego użytkowania zazwyczaj powstają luzy na zawiasach przerzutek. Wiele o stanie osprzętu mówią szczegółowe zdjęcia - obicia, odrapania świadczą o przejściach i mogą być powodem gorszego działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupinl Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 No i właśnie dlatego co do tego roweru nie jestem pewny. Czy wszystko jest w dobrm stanie. Niby taki dobry osprzęt, a może być już zużyty i być na już na innej kulturze działania. Nie wiem jak o tym myśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansua Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Deore LX to jest bardzo dobra i trwała przerzutka, a nie jakiś chiński szmelc na 2 sezony. O stanie osprzentu moim zdaniem świetnie świadczy stan ramion w korbach, są nie powycierane i nawet oryginalne logo jest nie wytarte. Jest to kosztowna cześć tego roweru, i wanpie , zeby ktoś fatygował się i wymieniał ramiona w korbach - jeśli można wymienić same blaty. Świadczy to o stosunkowo niewielkim przebiegu, wiec o ile przerzutka nie jest uszkodzona mechanicznie, nie powinna wykazywać śladów zuzycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.