mamrower Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 @EDIT: Zróbcie cytuj albo coś, bo tylko połowa tekstu jest widoczna! Ciekawy bajer... Witam, rozglądam się po forum i staram się złożyć jakiś sprytny komplecik na rower. Możecie mi powiedzieć, czy mój wybór ma sens? Jeżdżę ok. 10 km każdego dnia i do 40 km w weekendy, szosa i drogi polne, rower Merida Crossway 100-D czy coś w ten deseń. Spodnie: Berkner Ryan - http://www.hike.pl/meskie-szorty-rowerowe-berkner-ryan-czarne.html Buty: Shimano SH-R088 - http://www.ceneo.pl/22412933 Koszulka: Ma ona jakieś większe znaczenie? Lubię luźne, możecie zaproponować coś do 80 zł? A później jak z rozmiarami... Jestem raczej małym człowieczkiem (177 cm wzrostu, 62 kg wagi), wystarczy dobrać po tabelkach na www czy radzicie przymierzyć? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamrower Napisano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Podane przez Ciebie spodnie mogą być, są dobrze "dopasowane", z typowych szortów polecam Endura Hummvee - cenowo porównywalne, wypinana wkładka, wysoka jakość. Zawsze lepiej mieć możliwość wpięcia wkładki, zwłaszcza, że "początkującym" nie jest się wieczność, a taki budżet pozwala już dobrać coś na dłuższy okres. Same buty SPD nie wystarczą, przydałyby się jeszcze pedały Polecany zestaw to pedały PD-M540 i buty Shimano SPD M088/M087. Koszulki ze specjalnego materiału, lepiej "oddycha". Domyślam się, że przy takich dystansach nie potrzebujesz kieszonki, wskażę więc koszulkę firmy 4F - TSMF102. I nie ma za co, żaden problem coś doradzić, kiedy jest się w temacie obeznanym! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Serio potrzebujesz rowerowych spodenek na codzienne przejażdżki po 10 km? Ja mam zwyczaj prania spodenek z wkładką po każdej jeździe także po półgodzinnej każdego dnia nie miałbym cierpliwości. Wystarczy w miarę wygodne siodełko żeby robić takie dystanse. Około 50 km też można zrobić spokojnie bez wkładki, zwłaszcza jak się ma wygodne turystyczne siodełko. Także może warto podejść do problemu z tej strony. Jeśli nie to nie pchał bym się w spodenki za 200 i więcej złotych, no ale jak Cię stać to w sumie nie ma przeciwwskazań Szkoda że nie ma zdjęć tej wkładki w podlinkowanych spodenkach, bo to ważne. W jakieś tańsze bym się nie pchał, dla nie podstawową jest taki Coolmax z Rogelli (HPO2) http://guardo.pl/uploads/images/HPO2.jpg Koszulka - można spróbować by np. Lidla chociaż już po akcji jest, jeśli wpasujesz się w ich dziwną rozmiarówkę to koszulki są całkiem dobre a do tego tanie. Pedały - sam dopiero myślę nad zakupem ale szkoda przepłacać za 540-tki jak jeździsz tak mało. 520 wystarczą spokojnie na parę sezonów. Buty - to już kwestia indywidualna, trzeba po prostu pomierzyć tak żeby pasowały, jest sporo tematów na forum do przejrzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamrower Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Wczoraj zwiedziłem cały Poznań - mój błąd, że jeździłem po dużych centrach, a nie prosto do sklepu rowerowego. 3h z życia i kupiłem tylko koszulki. Wybrałem cztery - 2x Athli-Tech, 1x Reebook i 1x Adidas (niestety nie mogę znaleźć ich odpowiedników w sieci). Teraz będę mógł oceniać Co niefajne, rozmiary od S do XL, ceny od 30 do 90 zł a różnić nie widać. Ale dobrze po 2h przymierzania zczaiłem, że one to mają tak przylegać do ciała? ;] Mówisz, że pielucha niepotrzebna... Wczoraj w sumie też kupiłem zwykłe krótkie spodnie, swoją drogą nic tańsze, więc może ich będę używał. Chociaż z siodełkiem słabo, mam raczej sportowe (Cross Sport), bez wprawy zaczynam tyłek czuć po ok. 30 km. Ale okej, na razie dam sobie spokój. Z pedałów wezmę te 540, o dwie dychy nie chodzi. Lepiej kupić raz, a dobrze. Gorzej z butami. Przymierzenie masakra - znalazłem 2 pary Shimano zwiedzając Poznań (M1, Decathlon, Factory Luboń, Malta - tu było najlepiej), tragedia. Próbować przez sieć zamówić w ciemno rozmiar czy nie ma sensu? Niby i modle i rozmiar musi pasować, ale znowu dać parę dych na paliwo i obejrzeć puste półki to słaby biznes. Podpowiecie, gdzie w Poznaniu lub południowo-wschodniej okolicy je znajdę? A może olać te SPD, znajdę dedykowane na rower buty sportowe? Porządne, nie jakiś pic na wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.