Skocz do zawartości

[Amortyzator] Kross level a3 2013 rok wymiana amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegos w miare dobrego amorka najlepiej powietrznego za okolo 600zl. Może być nieco tańszy bądz droższy. Głównie jeżdze po lasach, aczkolwiek zdarza się również jazda po asfalcie. Ważę 70kg w tej chwili moj amortyzator nazywa sie Suntour XCM RL i nie jestem z niego zadowolony  ponieważ slabo wychwytuje nierówności a maxymalny skok to 80mm (chociaż producent podal 100mm) . Chcialem kupic epicona lod'a z 2011 roku ale nigdzie juz tego nie dostane z tej racji, że sklepy się tego pozbyly. Tak więc moze Wy forumowicze macie jakies ciekawe propozycję? :)

znalazlem ciekawego amorka i coś mi sie o uszy obilo,  że ten amorek  http://www.sparrow-bike.pl/sr-suntour-epicon-r-l-d-100mm-2012-czarny-bialy.html to ulepszona wersja epicona lod'a czy to prawda? jak go oceniasz? :) ze spinerem mialbym problem mianowicie chodzi o servis ponieważ ja nie jestem az takim zapaleńcem i znawcą co do servisowania sprzętu:< a w Polsce raczej żaden servis mi go nie przyjmie.

To nie jest żadna ulepszona wersja, rld od lodów się różnią tylko tym że maja możliwość blokady amora z kierownicy. Posiadam rld i mogę z czystym sumieniem polecić. 

ja śmigam na 320 (80mm skoku) tak więc bardzo polecam :) i ostrożnie z ustawianiem ciśnienia- ja trafiłem  egzemplarz gdzie pisało w tabeli na goleni by nie przekraczać 100 psi, a aktualnie dobrze mi się jeździ na 130 psi (70 kg wagi), w manualu pisze że do 200 psi można pompować

nie śmigałem nigdy na Epiconie, miałem XCR i się zraziłem ich produktami, aeris bardzo mnie zaskoczył stosunkiem ceny do jakości.

Aeris 300 ma golenie 30mm (chyba nadal) stąd ten rozbieg 300-100, a 320-100

Bez obrazy ale jak się można zrazić praca jednego z najniższych modeli suntoura ?

Epicon bardo fajnie pracuje. Małe nierówności wybiera i to bez problemu :)

Nie wiem dlaczego tak podniecacie się epiconem, ale przy moich 82kg pracuje identycznie jak XCR. Szału nie ma... Proponuję Ci znaleźć jakąś rebę czy może R7.
Za 400zł opłacało się, ale jak teraz stoi po 700 to nie jest warty swojej ceny. Max 450zł Polecam Epicona, powyżej odradzam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...