kaktus5090 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Szukam jakiegos w miare dobrego amorka najlepiej powietrznego za okolo 600zl. Może być nieco tańszy bądz droższy. Głównie jeżdze po lasach, aczkolwiek zdarza się również jazda po asfalcie. Ważę 70kg w tej chwili moj amortyzator nazywa sie Suntour XCM RL i nie jestem z niego zadowolony ponieważ slabo wychwytuje nierówności a maxymalny skok to 80mm (chociaż producent podal 100mm) . Chcialem kupic epicona lod'a z 2011 roku ale nigdzie juz tego nie dostane z tej racji, że sklepy się tego pozbyly. Tak więc moze Wy forumowicze macie jakies ciekawe propozycję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 polecam spinner aeris fajna kultura pracy, banalna rozbiórka, łatwość w dostępie do uszczelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktus5090 Napisano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 znalazlem ciekawego amorka i coś mi sie o uszy obilo, że ten amorek http://www.sparrow-bike.pl/sr-suntour-epicon-r-l-d-100mm-2012-czarny-bialy.html to ulepszona wersja epicona lod'a czy to prawda? jak go oceniasz? ze spinerem mialbym problem mianowicie chodzi o servis ponieważ ja nie jestem az takim zapaleńcem i znawcą co do servisowania sprzętu:< a w Polsce raczej żaden servis mi go nie przyjmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Czemu żaden serwis ci go nie przyjmie ? Epicon bedzie bardzo ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 ja też pierwszy raz w życiu rozbieralem amorka powietrznego-właśnie spinnera-konstrukcja bliska budowie cepa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 znalazlem ciekawego amorka i coś mi sie o uszy obilo, że ten amorek http://www.sparrow-b...arny-bialy.html to ulepszona wersja epicona lod'a czy to prawda? jak go oceniasz? Posiadam takiego amora i jestem z niego mega zadowolony polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 To nie jest żadna ulepszona wersja, rld od lodów się różnią tylko tym że maja możliwość blokady amora z kierownicy. Posiadam rld i mogę z czystym sumieniem polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktus5090 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 kurde teraz mam dylemat... a gdyby tak porównać epicona rld i spinera to który jest lepszy? bo ja osobicie jestem za spinnerem ale chce usłyszec też Wasze zdanie na ten temat:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 tylko który spinner dokładnie Cię interesuje? 320? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktus5090 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 320 bądz 300-100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 ja śmigam na 320 (80mm skoku) tak więc bardzo polecam i ostrożnie z ustawianiem ciśnienia- ja trafiłem egzemplarz gdzie pisało w tabeli na goleni by nie przekraczać 100 psi, a aktualnie dobrze mi się jeździ na 130 psi (70 kg wagi), w manualu pisze że do 200 psi można pompować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 up a co myślisz na temat Aeris 300 Air ? Możesz porównać go do np epicona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 nie śmigałem nigdy na Epiconie, miałem XCR i się zraziłem ich produktami, aeris bardzo mnie zaskoczył stosunkiem ceny do jakości.Aeris 300 ma golenie 30mm (chyba nadal) stąd ten rozbieg 300-100, a 320-100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisz może jak z jego pracą czyli np . czy wybiera małe nierówności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 nie śmigałem nigdy na Epiconie, miałem XCR i się zraziłem ich produktami, aeris bardzo mnie zaskoczył stosunkiem ceny do jakości. Aeris 300 ma golenie 30mm (chyba nadal) stąd ten rozbieg 300-100, a 320-100 Bez obrazy ale jak się można zrazić praca jednego z najniższych modeli suntoura ? Epicon bardo fajnie pracuje. Małe nierówności wybiera i to bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Ja miałem oba modele (Spinner Aeris 320 i SrSuntour Epicon LOD) i wg. mnie bardzo podobnie pracują, oba mają golenie o śr. 32 mm, więc sztywność porównywalna, charakterystyka pracy też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Nie wiem dlaczego tak podniecacie się epiconem, ale przy moich 82kg pracuje identycznie jak XCR. Szału nie ma... Proponuję Ci znaleźć jakąś rebę czy może R7.Za 400zł opłacało się, ale jak teraz stoi po 700 to nie jest warty swojej ceny. Max 450zł Polecam Epicona, powyżej odradzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Jeśli Aeris zgodnie z opisem na allegro ma przy 100 mm ma wysokość 505 mm, to lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktus5090 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dzięki! zdecydowałem sie na zakup spinnera aerisa 300-100 mam nadzieje , że to będą dobrze wydane pieniążki dziekuję wszystkim za informacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Gdzie kupujesz ten wideł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktus5090 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Widelec kupuje na ebau bo w Polskim sklepie raczej w cenie 600zł nie dostane a tam tyle kosztuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 w Polskim sklepie raczej w cenie 600zł nie dostane a tam tyle kosztuje:) Fakt,nieco drożej,ale tu masz model z goleniami 32 mm. http://www.rowerowyraj.pl/product_info.php?cPath=26_76&products_id=2277 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 http://www.ebay.com/itm/2013-SUNTOUR-EPICON-X2-MTB-Mountain-bike-Remote-Suspension-Fork-100mm-Black-EMS-/231031815779?pt=US_Forks&hash=item35ca91be63 Chyba spróbowałbym zamówić takie cudo. Wychodzi z przesyłką całe 620zł. Oczywiście trzeba przestudiować sprawy cła, vat itp. Ale jest to dobra okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktus5090 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Fakt,nieco drożej,ale tu masz model z goleniami 32 mm. http://www.rowerowyr...roducts_id=2277 Dzięki:) na pewno rozpatrzę tą ofertę, jeszcze poszukam może coś tańszego znajde:) Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.