Erdo Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Witam Odrazu zaznaczam że jestem laikiem jeżeli chodzi o hamulce tarczowe. Przeczytałem trochę poradników na tym forum ale niewiele odpowiedzi znalazłem, mianowicie. Miałem spray do hamulców tarczowych, nigdy go nie używałem (dostałem go w serwisie), i oczywiście spryskałem nim klocki i tarcze. Oczywiście nie muszę mówić że było gorzej. Klamka po mimo tego że dochodziła do końca, to i tak nie zatrzymywała roweru. Rozłorzyłem hamulce, przeczyściłem wszystko co mogłem aby wytrzeć ten spray ale było jeszcze gorzej. Mianowicie podczas hamowania (oczywiście nie hamowałem bo problem nadal pozostał nierozwiązany) hamulce strzecznie skrzypiały i piszczyły (na serio głośno ). I teraz nie wiem co i jak. Jak poleję wodą hamulce, to problem znika, hamulce działają jak powinny (no prawie), ale po wyschnięciu wody problem powraca. Czy te hamulce mają płyn hamulcowy, jak je wymienić w tym rowerze, słyszałem tez że można jakość odpowietrzać hamulce o ile to coś ważnego. Jestem otwarty na wszystkie sugestie i na podsyłanie wszelakich poradników Pozdrawiam
Fenthin Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.