RickWWA Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Chcę kupić taki łańcuch, żeby móc przypinać dwa rowery na raz. Zdaję sobie sprawę, że jest ciężki - waży powyżej 4 kg. Waga nie jest problemem, bo sam raczej należę do kategorii piórkowej . Pytanie brzmi jednak inaczej - jak przewozić go na rowerze? Przepasanie się czy plecak odpadają. Chciałbym móc to wziąć ze sobą także w teren, a fruwanie 5 kg po plecaku odpada. Gdzie wozicie takie łańcuchy? Czy da się je np. sensownie oplątać pod siodełkiem lub w innym miejscu na ramie do łatwego transportu? Z innej paczki: czy ten łańcuch jest łatwy do sforsowanie przez złodzie? Rower to stary peugeot mtb, z nowym osprzętem (raczej low end), mocno porysowany i poobijany, więc raczej nie jest atrakcyjny dla złodziei, poza desperatami, ale ci z kolei nie noszą (chyba) specjalistycznego sprzętu).
aciek Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Ja mam u-locka ważącego co prawda niecałą połowę tego (1,7kg),ale dużo lepiej mi się jeździ mając go w plecaku, niż przypiętego do roweru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.