Quonirath Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 WitamGeneralnie to tak jak w temacie szukam kół dla 26 cali generalnie chodzi o wytrzymałość ponieważ ważę 100 kg Budżet jaki ma to tak 1200-1500 złotych choć fajnie by było zmieścić się w tej dolnej granicy ale jeśli będzie coś ciekawego w tej górnej to też pomyślę. W oko wpadły mi Zircony 207 oraz DT Swiss M1600 co myślicie o tych zestawach ewentualnie czekam na inne propozycje. A mocowanie hamulca najlepiej na IS choć jeśli będzie coś na CL tak jak W M1600 to też rozważymy. Jeżdżę w centralnej Polsce raczej po lasach. drogach polnych etcDzięki za pomoc
MichaelD Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Witam Generalnie to tak jak w temacie szukam kół dla 26 cali generalnie chodzi o wytrzymałość ponieważ ważę 100 kg Budżet jaki ma to tak 1200-1500 złotych choć fajnie by było zmieścić się w tej dolnej granicy ale jeśli będzie coś ciekawego w tej górnej to też pomyślę. W oko wpadły mi Zircony 207 oraz DT Swiss M1600 co myślicie o tych zestawach ewentualnie czekam na inne propozycje. A mocowanie hamulca najlepiej na IS choć jeśli będzie coś na CL tak jak W M1600 to też rozważymy. Jeżdżę w centralnej Polsce raczej po lasach. drogach polnych etc Dzięki za pomoc - Przy twojej wadze, min to 32 szprychy przód i tył ( w szczególności że jeździsz po nierównym terenie) - Piasty Polecam DT 350 ( ten sam model zapadkowy i uszczelnienie co droższy brat 240, ale nie są tak odchudzone). - Przy twojej wadze nie szukał bym koł o wadze ( i tak przy tym budżecie było by bardzo trudne do osiągnięcia) ~ 1500 g. Koła dla Ciebie z zaciskami powinny byś solidne, i ważyć w granicach 1700-1800 g. Odnośnie Bikestacji. W maju kupiłem u nich koła składne pod mnie WTB Team Freqency i19, DT Swiss 350, Cn Spoke Mac Aero 424. (Przednie koło 849 g., tylne 960 g. + 2x zacisk DT Swiss RWS MTB 105 g.) koszt z przesyłką 1560 PLN. - Dali nie te co trzeba szprychy (zamawiałem Mac DB404 a otrzymałem Mac Aero 424) - Oba koła mają leciutkie bicie góra dól (w normalnej jeździe nie wyczuwalne), ale bicie fizycznie jest. - Mieli odebrać od mnie koła i naprawić, na wymienię e-maili się skończyło. Koledzy z forum poradzili, aby olać to i dać jakiemuś fachowcowi do centrowania. Jaka szerokość piasty ? Jaka średnica zacisku ? Jaki rozmiar wewnętrzny obręczy, (jaka szerokość opony) ? Pod jaki zawór ? Dętkowe czy bezdętkowe ?
Quonirath Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Jaka szerokość piasty ? Jaka średnica zacisku ? Jaki rozmiar wewnętrzny obręczy, (jaka szerokość opony) ? Pod jaki zawór ? Dętkowe czy bezdętkowe ? piasta przód 100mm, pista tył 135mm, jeśli chodzi o zaciski to teraz ma 5mm ale pasują na przód 9mm na tył 10mm, rozmiar obręczy jak czytam forum to wszyscy piszą żeby brać minimum 22-23mm aktualne mam 19mm aktualna oponka to Geax Saguaro 2.2 zwijana, dętki aktualne mam na preste ale że dętka to groszowe sprawy to żaden problem żeby zmienić na samochodowy ale jeśli coś się znajdzie bezdętkowego to czemu nie. Z tego co wiem to zircony 207 mają maksymalną wagę użytkownika 100kg
jestercup Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Accent airplane. 36 szprych Piasty slx jak chcesz centrlock i najtansze novateki jak chcesz 6 srub. Szprychy dt albo sapim. Detka. Waze podobnie. Mam taki zestaw w 26 i jest git.
Quonirath Napisano 30 Lipca 2013 Autor Napisano 30 Lipca 2013 a z tych co podałem w pierwszym poście żadne się nie nadają ? bo koła potrzebuje na już a jak zamówię do składania to trzeba będzie pewnie poczekać więc może coś z gotowych zestawów polecicie PS. a ile czasu czeka się na koła które sklep składa ??
jestercup Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 Skladanie to 2 dni. Gotowe zestawy maja jednak czesto ograniczenia wagowe. Czesto nawet pomijane w opisie.
solo83 Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 Ja mam M1600 od około 1000km i bardzo polecam. Ważę 110kg i często jeżdżę z plecakiem i nie oszczędzam roweru a koła mają się świetnie. Są sztywne no i ten dźwięk z tylnej piasty. Wcale nie trzeba mieć 32 szprych. Wystarczy 28 dobrze zaplecionych.
Quonirath Napisano 30 Lipca 2013 Autor Napisano 30 Lipca 2013 Skladanie to 2 dni. Gotowe zestawy maja jednak czesto ograniczenia wagowe. Czesto nawet pomijane w opisie. zgadza się ale zircony 207 i M1600 ważą niecałe 1700g więc nie ma tragedii
Quonirath Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 a waga rowerzysty dla zircon i m1600 to 100 kg więc się mieszczę tym bardziej że teraz waga będzie szła w dół
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.